SEGRE

Llibertat amb càrrecs per 6 dels detinguts dimarts pels aldarulls a Lleida

L'altre jove està pendent de declarar judicialment perquè necessita intèrpret

Concentració als jutjats de Lleida en suport als detinguts pels aldarulls

Concentració als jutjats de Lleida en suport als detinguts pels aldarullsMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha acordat llibertat provisional per a 6 dels 7 detinguts dimarts pels aldarulls posteriors a la manifestació proHasel a Lleida, que han passat aquest dijous a disposició judicial. Tots ells s'han negat a declarar. L'altre, de nacionalitat Senegalesa, està pendent de declarar judicialment perquè necessita intèrpret. Tots ells han comparegut per videoconferència des de les comissaries on estaven retinguts. La causa està oberta per un delicte de desordres públics i hauran de comparèixer al jutjat quan siguin requerits. El vuitè jove detingut dimarts era menor d'edat i va quedar dimecres en llibertat després de declarar al jutjat de menors.

Per altra banda, els 14 detinguts a Lleida pels aldarulls de dimecres està previst que passin a disposició judicial en les pròximes hores. 4 d'ells són menors i declararan aquest mateix dijous. Els altres 10 podrien declarar entre divendres i dissabte. Als dels detinguts dimecres se'ls acusa també de desordres públics i a algun d'ells també per atemptat als agents de l'autoritat per, suposadament, llençar-los pedres.

L'advocat dels 7 detinguts majors d'edat denuncia que presenten lesions al cos i a la cara per cops de porra. El lletrat Josep Maria Pocino ha explicat que els joves estaven refugiats en un portal, que no van presentar resistència i que "l'agressió policial va ser innecessària".

Pocino ha cridat a la calma per les dues bandes, tants als manifestants com a la policia i ha avançat que els 7 detinguts, que passaran aquest dijous a disposició judicial no declararan perquè "no tenen res a dir". Un centenar de persones s'han concentrat davant els jutjats de Lleida per donar-los suport.

Un dels portaveus de la Plataforma Llibertat Pablo Hasel, David Martín, ha defensat, però, que "la legítima resposta als carrers no és violència, sinó autodefensa".

Ahir, els Mossos d’Esquadra van detenir altres dotze persones a la ciutat de Lleida en la segona jornada de disturbis per l’empresonament dimarts del raper Pablo Hasél per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

Aquest dimecres els aldarulls van començar davant del Centre Penitenciari Ponent, on va finalitzar una manifestació que va arrancar a la plaça Europa i en què van participar unes 2.000 persones.

Un centenar de persones s'ha concentrat aquest dijous a la porta dels jutjats de Lleida per donar suport als detinguts pels aldarulls que s'han produït els dos últims dies després de les manifestacions contra l'empresonament de Pablo Hasel.

tracking