SEGRE

TRIBUNALS

Denuncien agressions policials "innecessàries" als detinguts pels aldarulls a Lleida

L'advocat dels detinguts dimarts en suport a Hasél

Alguns dels concentrats al Canyeret.

Denuncien agressions policials "innecessàries" als detinguts pels aldarulls a LleidaM. ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'advocat dels 7 detinguts majors d'edat pels aldarulls de dimarts a Lleida al final de la manifestació en contra de l'empresonament de Pablo Hasél denuncia que presenten lesions al cos i a la cara per cops de porra.

El lletrat Josep Maria Pocino, ha explicat que els joves estaven refugiats en un portal, que no van presentar resistència i que "l'agressió policial va ser innecessària".

Pocino ha cridat a la calma per les dues bandes, tants als manifestants com a la policia i ha avançat que els 7 detinguts, que passaran aquest dijous a disposició judicial no declararan perquè "no tenen res a dir".

Un centenar de persones s'han concentrat davant els jutjats de Lleida per donar-los suport.

Pocino ha explicat que "tots -els set- els detinguts han presentat lesions per cops de porra, un menor d'edat a la mandíbula, i els altres a diferents parts del cos".

Segons l'advocat, els arrestats "es van refugiar en un portal i, aleshores, van entrar agents dels Mossos i, sense oposició ni resistència, els van atonyinar amb les porres". En aquest sentit, Pocino ha anunciat que presentaran una denuncia per les lesions sofertes durant la detenció.

El lletrat ha exposat que no li agrada el que va veure "perquè la violència es pot exercir de moltes maneres, però quan l'exerceix l'Estat és molt més greu que cremar un contenidor". "És un fet molt greu i no calia, independentment del que haguessin fet, perquè no oposaven resistència", ha afegit Pocino. "L'únic fet que se'ls imputa a tots ells és la crema d'un contenidor", ha assenyalat.

Josep Maria Pocino també ha exposat que un dels set detinguts, de 19 anys, que "va travessar mitja Àfrica i fa tres mesos que és a Lleida", "no sap qui és Hasél ni que hi havia manifestació".

L'advocat ha dit que "el van quasi mig despullar per trobar-li en un encenedor per poder acreditar que va cremar el contenidor, i al final un encenedor va aparèixer per casualitat".

Josep Maria Pocino s'ha adreçat als Mossos d'Esquadra i a l'autoritat judicial per dir-los que "no és necessari que -els detinguts- passin a disposició judicial, que els identifiquin i que els deixin en llibertat avui mateix i ja els cridarà el jutjat si és que realment han fet alguna cosa".

"No cal tenir-los 48 hores en diferents comissaries i esperar una declaració que no es produirà perquè no declararan" davant del jutge, segons ha dit l'advocat.

Per la seva banda, un dels portaveus de la Plataforma Llibertat Pablo Hasél, David Martín, ha defensat que "no es pot posar en el mateix sac a la gent que ha sortit als carrers i ha exercit l'autodefensa, que la violència que utilitzen diàriament els opressors contra milions de treballadors de forma quotidiana i brutal". "Fer fora a algú de casa seva és violència i detenir a Pablo Hasél és violència", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha volgut remarcar que "la legítima resposta que s'ha portat als carrers, no és violència sinó autodefensa". "Si tant els importen els contenidors i que hi hagi gent cremant coses i que hi hagin disturbis, el que haurien de fer és donar una vida digna per a la classe treballadora i si garantissin uns drets i unes llibertats democràtiques, aleshores la gent no es veuria obligada a sortir als carrers d'aquestes maneres", ha afegit Martín.

Així mateix, ha lamentat que "molt s'està parlant de contenidors i poc s'està dient de la noia que ha perdut un ull per un projectil de foam disparat pels Mossos". "No som ningú per dir a la gent què ha de fer o no ha de fer", ha finalitzat el portaveu de la plataforma.

tracking