SEGRE

TRIBUNALS

L'Audiència de Lleida confirma una altra condemna de més de dos anys a Hasel per amenaçar un testimoni

La pena se sumaria als nou mesos de presó que està complint per enaltiment al terrorisme

Colau demana a Pedro Sánchez que indulti el cantant Pablo Hasel

Colau demana a Pedro Sánchez que indulti el cantant Pablo Hasel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha confirmat una altra condemna de dos anys i mig per al raper Pablo Hasel per amenaçar un testimoni d’un judici contra un guàrdia urbà de Lleida, pena que podria sumar-se als nou mesos de presó que està complint per enaltiment al terrorisme.

El tribunal ha confirmat les penes de presó que el jutjat penal número 3 de Lleida va imposar a Hasel pels delictes d’obstrucció a la justícia i amenaces, en una sentència notificada dos dies després que el raper ingressés a presó per complir una condemna de nou mesos per enaltiment al terrorisme que l’Audiència Nacional va descartar suspendre.

El jutjat de Lleida haurà de decidir ara si obliga el raper a complir aquesta nova pena de presó, que se sumaria a la de nou mesos per la qual va entrar dimarts al centre penitenciari de Ponent, encara que la sentència pot ser encara recorreguda davant del Tribunal Suprem.

L’empresonament del raper -que acumula altres condemnes, una d’elles de dos anys que li va ser suspesa en 2019- ha desencadenat una onada de protestes que en els dos últims dies ha desembocat en greus aldarulls en diverses poblacions catalanes i que ahir es va estendre a Madrid.

En la seua sentència, datada divendres passat, l’Audiència confirma les penes de presó que el jutjat de Lleida va imposar al raper pels delictes d’amenaces i obstrucció a la justícia, però l’absol del delicte lleu de maltractament d’obra que li va portar una multa.

Concretament, la sentència condemna Hasel per haver amenaçat en un missatge de Twitter a un testimoni la declaració del qual va ser favorable a un guàrdia urbà en un judici per una agressió a un menor de què l’agent va ser absolt. "La Guàrdia Urbana de Lleida va comprar aquest testimoni fals per declarar contra un company a qui van donar una brutal pallissa. Han estat absolts", resava el tuit, que adjuntava una fotografia del declarant.

Dos dies després, afegeix la sentència ara confirmada, Hasel, acompanyat d’un gos, es va adreçar a aquest testimoni quan estava assegut a la terrassa d’una cafeteria de Lleida i li va etzibar "tu ets amic dels urbans? Has vist el que has fet!" després li va intentar donar una puntada de peu que no el va tocar. Diverses persones van intervenir per apartar l’acusat, que, segons la sentència, va advertir al testimoni: "Et mataré, fill de puta, ja t’agafaré". 

A més d’aquesta sentència i la que ha motivat el seu ingrés a la presó, Hasel acumula altres condemnes: la primera, de dos anys de presó per enaltir en les seues cançons el terrorisme d’ETA, els Grapo, Terra Lliure o Al-Qaida, és de 2014, encara que l’Audiència Nacional va decidir el 2019 deixar-la en suspens. 

Suma dos condemnes més, fermes i dictades el 2018, per violació de domicili de local i resistència i desobediència a l’autoritat, i un altre pendent de recurs per agredir un càmera de TV3 que cobria una tancada d’estudiants a la Universitat de Lleida.

La Fiscalia està estudiant encara si sol·licita al jutjat que Hasel compleixi ara la nova condemna de dos anys i mig -una vegada liquidi la de nou mesos- o quan el fallo sigui ferm, encara que la nova pena ja podria tenir efectes en la classificació penitenciària del raper, encara pendent d’avaluació, i el seu accés al règim de semillibertat.

tracking