SEGRE

TRIBUNALS DISTURBIS

Condemnen el raper Hasél a dos anys i mig de presó més per amenaçar un testimoni

Aquesta nova pena, que encara no és ferma, se sumaria a la de dos anys i nou mesos de l'Audiència Nacional, per la qual està a la presó || La Paeria xifra en més de 143.000 euros els danys pels disturbis

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va ratificar ahir una nova condemna contra el raper Pablo Hasél, aquesta vegada de 2 anys i sis mesos de presó per amenaçar un testimoni d’un judici. Concretament, el tribunal confirma la pena imposada en primera instància pel jutjat Penal 3 de Lleida, que el març passat va condemnar Hasél per un delicte d’obstrucció a la justícia i per amenaces.

La sentència encara no és ferma i es pot presentar recurs. Si es ratifiqués, la pena se sumaria a les dos ja fermes de l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme de 2 anys i 9 mesos, pels quals va ser detingut dilluns passat i ingressat a la presó.

Així mateix, s’hi sumaria un altre any de reclusió per no pagar les multes de diverses sentències, sumant un total de pena de 6 anys i mig. A més, encara té una altra condemna, que no és ferma, de sis mesos de presó per agredir un periodista de TV3 i té pendent un judici per les protestes a la subdelegació del Govern espanyol a Lleida per la detenció de l’expresident Carles Puigdemont el març del 2018.

Segons l’Audiència, ha quedat acreditat que Hasél va amenaçar un testimoni en un judici contra un agent de la Guàrdia Urbana per suposada agressió a un menor. El policia va ser absolt.

En aquest sentit, el raper va assenyalar ahir a través d’un comunicat que se l’ha condemnat “sense proves” i que es tracta d’una “operació d’Estat” per desvirtuar el debat sobre la llibertat d’expressió.

La Paeria va valorar ahir en 143.678 euros els danys causats per les protestes a la capital del Segrià, amb la crema de 77 contenidors dimecres (55 dimarts), així com danys en un concessionari i una cafeteria i l’incendi de dos vehicles a Doctor Fleming. D’altra banda, ahir van cremar 7 contenidors als carrers Pintor Xavier Gosé, Virginia Woolf i Pere Cavasèquia, a Pardinyes, i uns altres dos a Comtes d’Urgell. S’investiguen les causes.

La plataforma de suport a Pablo Hasél es va reunir ahir per decidir noves accions i avui està prevista una vaga universitària.

Més de 100 firmes del món universitari, també de la UdL, van iniciar ahir una campanya per demanar la llibertat de Hasél.

Els 7 detinguts pels aldarulls de dimarts, lliures amb càrrecs

El jutjat d’Instrucció 1 de Lleida va acordar ahir la llibertat provisional amb càrrecs per als set detinguts dimarts pels aldarulls posteriors a la manifestació per Hasél a Lleida. Alguns d’ells van declarar per videoconferència des de diferents comissaries i la causa està oberta per un delicte de desordres públics, pel qual hauran de comparèixer davant del jutge quan se’ls reclami. Mentrestant, els altres catorze detinguts dimecres està previst que passin a disposició judicial en les pròximes hores. Entre ells hi ha quatre menors d’edat, als quals es podria imputar atemptat a l’autoritat.

De fet, ahir al matí es van concentrar un centenar de persones davant dels jutjats per donar suport als detinguts. El seu advocat, Josep Maria Pocino, va denunciar “agressions” per part dels Mossos d’Esquadra als arrestats, va lamentar la “violència” de l’Estat i va assenyalar que fins i tot un dels detinguts no sap ni qui és Hasél. Per la seua part, la plataforma de suport al raper va assenyalar que “la legítima resposta que s’ha portat als carrers no és violència sinó autodefensa”.

Incendi de contenidors ahir al carrer Virginia Woolf, a Pardinyes, que va afectar una tanca i un arbre.

Incendi de contenidors ahir al carrer Virginia Woolf, a Pardinyes, que va afectar una tanca i un arbre.AMADO FORROLLA

Incendi de contenidors ahir al carrer Virginia Woolf, a Pardinyes, que va afectar una tanca i un arbre.

Incendi de contenidors ahir al carrer Virginia Woolf, a Pardinyes, que va afectar una tanca i un arbre.AMADO FORROLLA

tracking