SEGRE

Llibertat amb càrrecs per 10 dels detinguts dimecres pels aldarulls posteriors a la manifestació per Hasel a Lleida

Manifestació a Lleida contra el tancament de Pablo Hasél i posteriors aldarulls

Manifestació a Lleida contra el tancament de Pablo Hasél i posteriors aldarullsAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d'instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha acordat aquest dijous llibertat provisional per als 10 detinguts de dimecres pels aldarulls posteriors a la manifestació per Hasel a Lleida, que han passat aquest divendres a disposició judicial. Tots ells s'han negat a declarar.

La causa està oberta per un delicte de desordres públics i hauran de comparèixer al jutjat quan siguin requerits. Els quatre menors d'edat detinguts també dimecres i que van comparèixer ahir dijous al jutjat de menors també van quedar en llibertat després de declarar. Se'ls acusa de desordres públic, atemptat contra els agents de l'autoritat i danys.

Els 8 joves detinguts pels aldarulls de dimarts també van quedar en llibertat amb càrrecs.

Una desena de joves s'han concentrat aquest divendres davant dels jutjats de Lleida per donar suport als detinguts de dimecres que han passat a disposició judicial.

L'advocat de dos d'ells, Josep Maria Pocino, ha explicat que no han declarat i que no hi ha cap prova gràfica que demostri la participació dels detinguts als fets.

Per la seva banda, un dels portaveus de la Plataforma Llibertat Pablo Hasel, David Martín, ha destacat que les mobilitzacions d'aquests últims dies al carrer són una resposta, no només per reclamar i defensar la llibertat d'expressió sinó també per denunciar l'abandonament de la societat i en particular dels joves per part de la classe política.

"Haurien de garantir una vida digna als joves i a la classe treballadora en comptes de vetllar només pels interessos dels rics", ha afegit.

tracking