SEGRE

BARRIS POLÈMICA

Diverses entitats de Pardinyes es planten contra l'alberg per a temporers de Lleida

Diuen que el solar on es vol edificar està reservat per a una residència || Publiquen un manifest amb veïns i comerciants

El solar on està previst construir l’edifici modular per a temporers i el pla Iglú.

El solar on està previst construir l’edifici modular per a temporers i el pla Iglú.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci que l’ajuntament de Lleida vol construir un alberg per a persones sense llar i temporers en un solar del carrer Josep Pallach de Pardinyes ha provocat queixes i indignació de diverses entitats del barri. L’associació de veïns de Pardinyes, la Fundació Barri de Pardinyes, comerciants i veïns de la zona, així com les Ampes de l’escola bressol, el col·legi i l’institut La Mitjana han publicat un manifest en què exposen els motius pels quals s’oposen a la construcció d’aquest equipament.

El principal argument que han esgrimit és que, segons els signants del manifest, el terreny en el qual es vol construir l’alberg “es van cedir l’any 2007 amb l’objectiu de construir-hi una residència per a la tercera edat i un centre obert de dia. Aquesta reserva del terreny per a la residència encara és vigent avui en dia i espera trobar finançament i ajuda institucional” per poder construir-la.

En aquest sentit, recorden que Pardinyes “és un barri amb una població envellida considerable” i que els veïns que necessiten ser usuaris d’una residència “tenen el dret de poder quedar-se al seu barri, perquè és on hi ha el seu entorn, els seus llaços i les seues famílies”. .

Els signants diuen que el terreny es va cedir el 2007 per fer-hi una residència i un centre de dia

De la mateixa manera, els signants del manifest recorden que la falta de terrenys municipals a la zona fa que, si no es porta a terme aquest projecte, la construcció d’una residència a Pardinyes serà molt difícil de realitzar. D’altra banda, assenyalen que el complex educatiu de La Mitjana, que comprèn una escola bressol, un col·legi i també un institut, necessita més espai i amb la construcció d’un alberg al solar del carrer Josep Pallach “es perdria tota possibilitat de cobrir aquesta necessitat”.

Posen èmfasi, a més, en el fet que la construcció de la residència “permetria portar a terme projectes educatius a l’escola i a l’institut que beneficiarien tant els residents com la comunitat educativa”..

Finalment, les entitats signants recorden que la construcció d’un alberg i la seua ubicació “ha de ser consensuada per tots els agents de la ciutat” i amb un procés de participació ciutadana, un fet “que no ha passat en aquest projecte”.

A més, van afegir que Pardinyes “és un barri d’acollida i solidari”, però s’oposen a l’alberg “perquè la Paeria l’ha decidit construir sense demanar la nostra opinió ni buscar el consens veïnal”.

tracking