SEGRE

Hasel demana cel·la individual i no vol col·laborar en la neteja

La seua advocada anuncia accions legals contra un programa de televisió per permetre que es digués que el raper "encoratjava a violar dones"

Els Mossos s'emporten detingut el raper Pablo Hásel

Els Mossos s'emporten detingut el raper Pablo HáselACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alejandra Matamoros, advocada de Pablo Hasel, ha explicat aquest dilluns que el raper ha demanat d’estar sol en una cel·la i no col·laborarà en cap de les tasques que els interns fan a les presons per rebaixar condemna, com la neteja de les instal·lacions. En declaracions a les portes del centre penitenciari de Lleida on el raper compleix condemna, Matamoros ha explicat que encara no se sap en quin mòdul el posaran i si, finalment, acceptaran la seua petició d’estar sol en una cel·la.

En aquest sentit, l’advocada ha denunciat que "viure dos persones sense intimitat en cel·les minúscules no és digne i, si l’obliguen, es podria negar a entrar".

Així mateix, ha anunciat que el raper no acceptarà col·laborar en les tasques que no són obligatòries i que han de fer els presos si volen aconseguir algun benefici penitenciari com el tercer grau. Entre aquestes tasques es troben activitats com la neteja de dutxes, el servei de menjador o el repartiment de mantes, però Matamoros ha advertit que "si la presó no té prou funcionaris, que contractin més gent, però ells no ho faran gratis ni de cap manera, perquè la presó no és un lloc perquè l’Estat et continuï explotant".

Matamoros ha denunciat així mateix una presumpta "campanya mediàtica de desprestigi" contra el raper des del seu ingrés a la presó la setmana passada. En aquest sentit, ha dit que en els últims dies s’han publicat informacions en les quals s’explicava que Hasel era a presó per una acumulació de condemnes, quan el cert, ha assegurat, és que el raper està empresonat "únicament i exclusivament per delictes d’opinió".

"Els únics antecedents penals que té són les dos condemnes per delictes d’expressió, la resta encara no són condemnes fermes i, de fet, una d’elles ha estat apel·lada i esperem que l’Audiència de Lleida es pronunciï", ha explicat.

Concretament, Hasel té antecedents per una condemna de dos anys de presó de 2014 per apologia al terrorisme i injúries a la corona, a la qual se li sumen una altra sentència de 2019 pels mateixos delictes. En aquest cas, la pena era de 9 mesos i un dia i una multa que, en cas de no poder pagar, es traduiria de forma subsidiària en més anys de presó i, en total, el raper podria passar al voltant d’uns 4 anys empresonat. No obstant, l’advocada ha informat que aquesta qüestió s’haurà de resoldre als tribunals, encara que ha assegurat que alguns dels requisits per no traduir la multa en condemna és mostrar penediment, fet que el raper ja ha anunciat en més d’una ocasió que no succeirà.

Més enllà d’aquestes dos condemnes, Matamoros sí que ha reconegut que Hasel té altres causes obertes per desordres públics arran d’una manifestació a Lleida a favor de l’autodeterminació, per una agressió a un periodista de TV3 durant la tancada al rectorat de la UdL i per obstrucció a la justícia i amenaces a un testimoni, aquesta última informada la setmana passada.

"Convido a conèixer el full d’antecedents de Pablo i així se sabrà que només està a presó per això", ha dit, per la qual cosa ha afegit que la campanya de "desprestigi" és per "desviar el focus de la llibertat d’expressió, ja que s’ha posat l’Estat en evidència."

A més, ha anunciat que emprendran accions legals contra Eduardo Inda i el programa laSexta Noche, per permetre que el periodista digués que Hasel "encoratjava a violar dones".

tracking