SEGRE

ADMINISTRACIÓ CENS

La Paeria afirma que empadronar okupes no afecta la propietat

Defensa que és un dret i considera que no provocarà que augmentin les okupacions || Diu que conèixer on són facilitarà “treballar el problema”

Imatge d’arxiu de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana.

Imatge d’arxiu de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria considera que el fet d’empadronar des del passat dia 1 les persones als pisos que okupen o que no poden acreditar que hi resideixen legalment, tal com ho va publicar aquest diari, no provocarà que màfies generin més okupacions a la ciutat sinó “al contrari”. “Farà que els propietaris que no viuen a Lleida i que ni tan sols sabien que tenien el pis okupat en tingui coneixement i nosaltres puguem treballar-hi”, va indicar la tinenta d’alcalde Jordina Freixanet, i va afegir que “si sabem on són podrem treballar el problema”.

Així mateix, les regidores Elena Ferre i Mariama Sall van remarcar que l’empadronament “no dona dret a la propietat de l’habitatge” a les persones que hi viuen. El nou protocol permet inscriure’s al padró a persones sense llar (en aquest cas la seua direcció serà la del menjador social del carrer Panera), que estiguin en un habitatge en situació irregular o que no compleixi les condicions sanitàries.

Sall va reconèixer que fins ara “empadronar-se era un tràmit difícil, un dret per al qual calia pagar per accedir, en una espècie de mercat negre, i això és inacceptable”. Ferre, per la seua part, va assenyalar que “els ajuntaments hem d’empadronar a tots els veïns i no ens correspon fer judicis de valors sobre la legalitat de la seua residència”. Va defensar que “el padró és metadret que obre la porta a altres com salut, educació i serveis socials” i va apuntar que “conèixer la realitat del municipi, la seua població real, permet desenvolupar una acció de govern eficient”.

La Paeria ha creat una pàgina web per efectuar tots els tràmits del padró online, que es podrà consultar en català, castellà, anglès, francès, romanès i wòlof. Des del setembre ha tramitat més de 1.600 sol·licituds relacionades amb el padró i expedit més de sis mil certificats d’empadronament.

Polèmica pel tall de llum a quinze famílies vulnerables

La plataforma veïnal Mariola en Moviment va denunciar ahir que almenys a una quinzena de famílies reconegudes com a vulnerables per l’ajuntament els van tallar la llum. Una de les afectades va declarar que “tinc quatre fills i el certificat de vulnerabilitat i no entenc per què ho han fet”.

Un portaveu d’Endesa va precisar que ahir no van fer talls de llum “a cap persona que ens consti com a vulnerable”, però van assegurar que contactaran amb la Paeria i, si avala que són vulnerables, “se’ls restablirà el servei immediatament”. Al seu torn, fonts municipals van confirmar aquests talls de llum, tot i que desconeixien la xifra exacta.

Van precisar que ahir mateix van enviar a la companyia els informes de vulnerabilitat de les famílies afectades i van recordar abans de procedir al tall, ha de demanar aquest informe. “Alguns afectats ja el tenien”, van afirmar.

tracking