SEGRE

La velocitat de contagi ja frega l'1 al pla de Lleida i continua disparada al Pirineu

La corba epidèmica torna a pujar a Catalunya, amb les ucis encara plenes

Entra en funcionament l'edifici annex a l'Arnau per acollir PCR

Entra en funcionament l'edifici annex a l'Arnau per acollir PCRICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El risc de rebrot de covid-19 al pla de Lleida ha crescut nou centèsimes en les últimes 24 hores i aquest dimarts ja frega l'1, (0,99), segons la web de dades del departament de Salut. A més, el risc de rebrot a les comarques de Ponent s'incrementa 11 punts, fins els 281. Al Pirineu els indicadors són encara pitjors i continuen disparats: velocitat de contagi d'1,21 (17 centèsimes més que el dia anterior) i risc de rebrot de 472 punts (74 més).

Pel que fa als nous casos de covid diagnosticats, Salut ha comunicat 87 a tota la província de Lleida (51 al pla i 36 a la muntanya), fins a un total de 34.715 des de l'inici de la pandèmia.

La xifra de defuncions comunicada a la demarcació de Lleida es manté aquest dimarts en 708, després de les 9 morts anunciades ahir.

En el conjunt de Catalunya la corba epidèmica ha donat un tomb i torna a pujar, amb les ucis plenes i una velocitat de propagació del virus (Rt) que ja és de 0,99, quatre centèsimes més que aquest dilluns, amb una tendència a què aquest dimecres ja superi l’1, mentre que el risc de rebrot (EPG), que mesura l’índex de creixement potencial de l’epidèmia, creix per segon dia consecutiu.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades pel departament de Salut, hi ha 1.973 pacients amb COVID hospitalitzats, 56 menys que la vigília, dels que 593 estan greus a l’UCI, cinc més.

La velocitat de reproducció de la malaltia està escalant ràpidament des de divendres, probablement per l’extensió de les variants del SARS-CoV-2 més contagioses –la britànica, la brasilera i la sud-africana–, mentre que en les últimes 24 hores s’han notificat 1.482 nous contagis, amb el que el total d’infectats des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 547.107.

tracking