SEGRE

ESNOTICIA

Vacunes al ralentí amb només 30 el cap de setmana

Entre primeres i segones dosis, i s'inicia la de pacients en diàlisi

Preparació de vacunes a la residència Comtes d’Urgell (Balaguer).

Preparació de vacunes a la residència Comtes d’Urgell (Balaguer).COILL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ritme de vacunació contra la Covid aquest cap de setmana ha anat més que al ralentí a Lleida, amb només trenta d’administrades entre primeres i segones dosis, segons dades de Salut. Les xifres publicades ahir indiquen que el total de persones immunitzades ja amb les dos dosis perceptives és de 13.145 a tota la província mentre que en les dades publicades el dia 20 eren 13.139, és a dir, que en dos dies només se n’han aplicat sis, dos a la regió sanitària del pla i quatre a l’Alt Pirineu i Aran.

Quant a les primeres dosis, han passat de 21.517 a 21.541, la qual cosa en representa 24 més, 7 a Ponent i 17 a les comarques de muntanya. En total, 30 d’administrades en dos dies.

Del total de persones que ja han rebut les dos dosis, un 34,2% són usuaris de residències, el primer col·lectiu al qual se li va administrar, juntament amb el personal sanitari. La immunització ha continuat amb col·lectius essencials com cossos de seguretat, farmacèutics, dentistes o docents, així com amb les persones amb un grau III de dependència que no viuen en residències.

Està previst continuar amb els de grau II i I. Així mateix, el departament va indicar que aquesta setmana es vacunarà, a més dels col·lectius ja previstos, els pacients que necessiten diàlisi i els usuaris de centres de dia. A més, a estudiants de segon i tercer de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL), i també s’acabarà amb la primera fase administrada a alumnes d’Infermeria i Fisioteràpia.

D’altra banda, el departament de Salut no va concretar ahir quantes dosis de vacunes han arribat aquesta setmana a Lleida. Va argumentar que ja no estan centralitzades sinó que en part les assumeixen directament des dels centres d’atenció primària.

tracking