SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

El bisbat de Lleida busca voluntariat internacional

Per ajudar en una llar de nens orfes a Guatemala || Oberta una nova convocatòria per inscriure's al projecte

Tres lleidatanes durant el voluntariat durant l’estiu del 2019.

Tres lleidatanes durant el voluntariat durant l’estiu del 2019.BISBAT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa aproximadament tres anys el bisbat de Lleida organitza un voluntariat internacional a Esquipulas (Guatemala). Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca dins del projecte Ciutat de la Felicitat, impulsat el 2008 per la congregació de religioses Marta i Maria i que té per objectiu cuidar de menors i adolescents que s’han quedat orfes o han estat abandonats. En aquest sentit, des que el 2017 el bisbat es va sumar a aquesta iniciativa solidària, ja hi han participat més de vint lleidatans.

Així mateix, la delegació de missions de la diòcesi de Lleida ha obert recentment un nou procés d’inscripció perquè totes aquelles persones que estiguin interessades a dur a terme aquest voluntariat puguin apuntar-s’hi, enviant un correu electrònic a delegaciomissions@gmail.com. “No es necessita cap requisit més allà que els futurs voluntaris tinguin divuit anys o més”, va explicar la tècnica de la delegació de missions, Eva Jorge.

“Una vegada inscrits, els voluntaris reben al voltant de tres o quatre mesos de formació, que aquest any a causa de la pandèmia farem de manera virtual. El mes de juliol es viatja a Guatemala i l’estada sol durar un mes”, va indicar Jorge.

En tres anys, més de vint voluntaris lleidatans han participat en aquesta iniciativa solidària

Les tasques que desenvolupen a la Ciutat de la Felicitat els voluntaris són variades: acompanyar els joves fins al col·legi, jugar amb ells, fer-los classes de reforç, ajudar a les cuines o a l’hort, etc. “Procurem adaptar-nos al perfil de cada persona. Si enviéssim allà a algú que és sanitari, per exemple, procuraríem que desenvolupés el seu voluntariat a la clínica”, va matisar Jorge.

Actualment la Ciutat de la Felicitat compta amb una desena de cases i acull uns vuitanta nens i nenes.

La col·laboració entre el projecte de la congregació Marta i Maria va començar gràcies al fet que Víctor Espinosa, sacerdot de la diòcesi lleidatana i que va ser antic missioner, es va posar en contacte amb les religioses. Després de visitar-les, Espinosa ja es va quedar a Guatemala i el bisbat va començar amb tota la tasca del voluntariat.

tracking