SEGRE

EDUCACIÓ INFANTIL

L'ajuntament confirma el tancament de les dos bressol públiques d'aquest barri de Lleida

Assegura que no poden continuar sent de la seua titularitat perquè no compleixen la normativa catalana vigent des de l'any 2006 || Les famílies censuren que el barri es quedi sense oferta de places municipals

Imatge de la concentració de diumenge passat contra el tancament de les bressol i les noves taxes.

Imatge de la concentració de diumenge passat contra el tancament de les bressol i les noves taxes.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha comunicat a les famílies de les escoles bressol Vailet i Germans Grimm que les tancarà com a centres municipals quan acabi el curs perquè no els renovarà l’actual conveni. Així ho van confirmar ahir tant membres de les famílies com la mateixa tinenta d’alcalde d’Educació, Sandra Castro, que ho va atribuir al fet aquests centres, tots dos situats al barri del Clot, incompleixen la llei catalana de les escoles bressol públiques del 2006.

“Es tracta d’un problema administratiu”, va dir Castro, que va recordar que les dos escoles van passar a ser de titularitat municipal el 2007 i que, amb la normativa a la mà, “tant la Vailet com la Germans Grimm tenen barreres arquitectòniques, no tenen l’espai d’higiene aïllat i, a més, la segona no té un accés independent a l’estar en un pis”. Per aquests motius, “dels quals els centres no tenen cap culpa”, va recalcar Castro, l’ajuntament ha decidit retallar-los un any el contracte perquè acabi aquest agost.

“Si en comptes d’haver passat a titularitat municipal s’haguessin concertat les places, no hauríem arribat a aquesta situació”, va lamentar Castro, que va recordar que cada any hi ha entre 100 i 150 places vacants a les escoles bressol municipals..

Davant d’aquesta situació, Castro va oferir a les famílies dels dos centres tres alternatives. La primera és anar a qualsevol escola bressol municipal amb la plaça reservada; la segona, a l’escola bressol La Faldeta, que és de la Generalitat, situada sobre el carrer Camp de Mart.

I la tercera seria anar a qualsevol escola bressol privada del barri del Clot o de la resta de la ciutat pagant la quota com si fos municipal “i l’ajuntament els abonaria la diferència”, va explicar Castro. Això també en el cas que tant la Vailet com la Germans Grimm reobrissin com a centres privats.

En aquest sentit, Castro va dir que “la Vailet ha fet millores aquests anys i podria recuperar la titularitat, però com a privada”.

Anar a una bressol pública amb plaça reservada, a la de la Generalitat o a la privada pagant la quota pública

Per la seua banda, les famílies van mostrar enuig i resignació, i van lamentar que amb aquesta decisió “el barri del Clot, que és dels més poblats de la ciutat, es queda sense escoles bressol públiques”. Així mateix, van criticar “que no s’hagi informat d’aquest fet els treballadors dels centres abans, que els envien a l’atur per uns problemes que no haurien d’haver-se produït, ja que està clar que tot aquest problema és per la falta de coneixement de la normativa actual”.

Famílies critiquen que la nova taxa “fa que el preu es dispari”

Les famílies que es van reunir amb Castro sobre el futur de les escoles bressol Vailet i Germans Grimm també van tractar amb ella les noves tarifes d’aquest servei per al curs vinent. Segons va explicar una portaveu de la plataforma Escoles Bressol Municipals En Lluita, “li hem dit a la tinenta d’alcalde que no estem en contra d’una tarifa social, però no ens sembla bé que el preu base es dispari d’aquesta forma”.

Val a recordar que la nova tarifació preveu deu quotes en funció de la renda familiar, que oscil·len entre els 23 i els 200 euros al mes per a l’horari complet. S’ha de recordar que a l’ordenança actual el preu màxim mensual és de 91,30 €.

Per la seua banda, Castro va assegurar que aquest nou sistema és “més just” i amb unes quotes “més flexibles”. La plataforma de pares ja es va manifestar diumenge passat contra les noves tarifes i el tancament de la Vailet i la Germans Grimm.

tracking