SEGRE

La Bordeta i el PP carreguen contra l'empadronament d'okupes en pisos a Lleida

Un bloc de pisos amb okupes al barri de la Bordeta de Lleida.

Un bloc de pisos amb okupes al barri de la Bordeta de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fet que l’ajuntament de Lleida permeti des del passat dia 1 als okupes empadronar-se als pisos en els quals s’han instal·lat ha provocat les crítiques tant de l’associació de veïns de la Bordeta com del grup municipal del PP.

L’equip de govern argumenta que aquesta mesura només fa que aplicar una resolució de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que estableix que el padró municipal ha de reflectir el domicili on viu cada individu. A més, assegura que això no dona cap dret de propietat sobre els habitatges ni que tampoc generarà més okupacions a la ciutat.

Una opinió de la qual discrepa la presidenta veïnal de la Bordeta, Mari Carme Guerrero, que considera que “ara es trauran els drets als propietaris dels habitatges okupats, la qual cosa provocarà un efecte crida”. A més, va afegir que “no tindran cap obligació de pagar cap impost, és indignant”.

Per la seua banda, el portaveu municipal del Partit Popular, Xavi Palau, va assenyalar que la Paeria “ha fet de Lleida una ciutat amiga dels okupes i això comportarà un efecte crida, castiga els propietaris i comportarà un increment de l’atur perquè frenarà l’interès dels inversors i implicarà que es deixin de construir i vendre habitatges”.

tracking