SEGRE

URBANISME COMERÇ

La Paeria preveu aprovar avui a la fi el pla d'urbanització de Torre Salses

El projecte passa per la junta de govern local || Quedarà pendent el de reparcel·lació i el desenvolupament del vial d'accés a la futura àrea comercial

El terreny del sector SUR 42 es troba entre la Bordeta i Magraners.

El terreny del sector SUR 42 es troba entre la Bordeta i Magraners.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria preveu aprovar per fi avui el projecte d’urbanització del sector SUR 42, la zona entre la Bordeta i Magraners on l’empresa Eurofund promou una àrea comercial i de lleure de 55.000 metres quadrats.

En l’ordre del dia de la junta de govern local figura la proposta d’aprovació definitiva d’aquest pla, després de gairebé dos anys de tramitació. A començaments de mes, la junta de compensació (els propietaris del terreny, no només Eurofund) va entregar al consistori un text refós amb els últims canvis en el projecte que el consistori li havia requerit.

No obstant, l’aprovació del projecte d’urbanització no significa automàticament que Torre Salses ja tingui llum verda, sinó que només és un pas endavant. Quedarà pendent el projecte de reparcel·lació i el desenvolupament del vial Víctor Torres d’accés a la zona comercial, per al qual hi ha un conveni firmat en què afirma que els promotors es farien càrrec de part del finançament. De fet, es van mostrar disposats a assumir el cost íntegre del vial, xifrat en tres milions, però l’ajuntament fins ara no ha mostrat cap intenció de tirar-lo endavant.

Dos versions

Tal com va publicar aquest diari, els promotors consideren que s’està intentant frenar el projecte de Torre Salses i apunten que el projecte d’urbanització havia d’estar aprovat a tot estirar el mes d’octubre del 2019. En canvi, la Paeria defensa que està seguint tots els tràmits reglats i resolent qüestions tècniques.

Atenció a temporers i pla de les Basses

La junta de govern local preveu aprovar també el plec de clàusules i la licitació del contracte del servei d’atenció a temporers per a la campanya de recollida de fruita d’aquest any. Com va avançar aquest diari, es destinaran de nou a aquest objectiu els pavellons 3 i 4 de la Fira de Lleida, a Cappont, i el servei s’iniciarà a finals de maig.

Paral·lelament, la Paeria ha programat per demà dijous una sessió informativa amb els veïns del barri de Pardinyes per explicar els detalls de l’edifici modular que volen aixecar en un solar del carrer Josep Pallach per acollir a partir de l’any que ve tant els temporers com persones sense llar en el marc del pla Iglú. Aquest anunci ha provocat rebuig veïnal i la intenció de recollir firmes en contra.

Així mateix, la junta té previst donar llum verda inicial el pla especial urbanístic de les Basses per a l'ordenació del parc i la implantació d'un càmping, promogut per la Paeria. Tindrà una capacitat màxima de 323 unitats d'acampada en una zona de fins a 6,5 hactàrees, un terç de la superfície total del parc, que és de 21,5.

Després d'aquesta aprovació hi haurà un període per al·legar i l'expedient serà enviat a la Generalitat per al vistiplau definitiu.

tracking