SEGRE

ESNOTICIA

Mollerussa vacuna als pavellons firals

Més de 2.000 persones, 662 de la capital, passaran per aquest equipament habilitat, i Tàrrega cedeix la biblioteca Germanes Güell i el pavelló d'esports

Els pavellons de Mollerussa acullen des d’ahir la campanya de vacunació a majors de 80 anys.

Els pavellons de Mollerussa acullen des d’ahir la campanya de vacunació a majors de 80 anys.J. G

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Salut va iniciar aquest dimecres la vacunació contra la Covid en majors de vuitanta anys usuaris de l’ABS Pla d’Urgell, campanya que es porta a terme als pavellons firals de Mollerussa. La previsió és que aquesta setmana es puguin vacunar les primeres quatre-centes persones dels 2.463 padrins que depenen d’aquesta àrea de Salut (tots els pobles del Pla i altres de pròxims com els Alamús i Puiggròs). Un total de 662 persones són veïns de Mollerussa. L’espai s’ha habilitat amb cadires perquè els veïns puguin esperar el seu torn i estar un quart d’hora en repòs després de la vacunació.

A Solsona també va començar ahir a la tarda la vacunació als majors de vuitanta anys i dependents. El centre sanitari contacta telefònicament amb els pacients i demana a la població que no truqui per mantenir lliures les línies per als usuaris que vulguin fer una altra consulta.

El director mèdic, Juan Campus, va explicar que la vacunació requereix una logística molt precisa. La campanya està condicionada per la complexitat logística que suposa el fet d’administrar-la a persones amb un elevat grau de dependència i les seues dificultats de mobilitat.

Per la seua banda, Tàrrega ha posat a disposició de Salut la biblioteca Germanes Güell i el pavelló d’esports perquè a partir de la setmana vinent puguin començar a vacunar els veïns i veïnes majors de vuitanta anys. Segons va explicar l’alcaldessa, Alba Pijuan, estaria bé habilitar els dos equipaments perquè un és al centre i l’altre seria pràctic per als veïns que viuen a la perifèria, i allà és fàcil arribar i aparcar.

Dimarts van començar a vacunar persones grans dependents i que requereixen servei d’atenció domiciliària així com els seus cuidadors. Pijuan va recordar que els veïns rebran una trucada des del CAP per donar-los cita.

Els pavellons de Mollerussa acullen des d’ahir la campanya de vacunació a majors de 80 anys.

Els pavellons de Mollerussa acullen des d’ahir la campanya de vacunació a majors de 80 anys.J. G

tracking