SEGRE

La propagació del virus continua creixent a Lleida

L'Rt s'incrementa al pla i al Pirineu i a les UCI lleidatanes hi ha 19 pacients, dos més que dimecres

Entra en funcionament l'edifici annex a l'Arnau per acollir PCR

Entra en funcionament l'edifici annex a l'Arnau per acollir PCRICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La velocitat de contagi de la covid-19 a la província de Lleida continua a l'alça. Segons l'actualització de dades del departament de Salut d'aquest dijous el pla de Lleida registra una Rt d'1,04, dos centèsimes més que ahir, mentre que el risc de rebrot es manté en 286. Al Pirineu, la velocitat de propagació del virus es troba ja en 1,41 després de créixer sis centèsimes més en les últimes 24 hores i el risc de rebrot continua disparat: 584 punts, 38 més que ahir.

Pel que fa als nous casos confirmats, Salut notifica 88 contagis nous a les comarques de Ponent i 35 a les de muntanya, xifres diàries superiors a les de les anteriors jornades. En total, la província acumula un total de 34.912 casos de coronavirus confirmats des de l'inici de la pandèmia.

La xifra de víctimes mortals es manté en 710.

D'altra banda, les persones ingressades amb covid-19 als hospitals públics i privats de la regió sanitària Lleida es mantenen aquest dijous en 149, les mateixes que dimecres. Segons dades del departament de Salut, les UCI mantenen la càrrega de malalts crítics amb el virus i n'hi ha un total de 19, dos més que el dia anterior.

Per centres, a l'Hospital Arnau de Vilanova hi ha 61 hospitalitzats, dels quals 48 a planta i 13 a l'UCI; a l'Hospital Santa Maria hi ha 10 hospitalitzats a planta i 2 a l'UCI; als centres privats, 66 a planta i 4 a l'UCI, i a l'Hotel Salut Nastasi hi ha 6 hospitalitzats amb coronavirus.

En el conjunt de Catalunya la pandèmia també continua a l’alça, amb una velocitat de propagació del virus (Rt) que ja és d’1,02, una centèsima més que ahir, la qual cosa propicia un augment de contagis, amb 1.978 nous positius en les últimes 24 hores i la notificació d’altres 22 de morts més per covid.

Malgrat el repunt de la pandèmia en els últims dies, segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dijous pel departament de Salut la pressió hospitalària es redueix i avui hi ha un total de 1.824 pacients amb coronavirus hospitalitzats, 94 menys que la vigília, dels que 569 estan greus a l’UCI, 18 menys que ahir.

El risc de rebrot (EPG), que és l’índex de creixement potencial de l’epidèmia, creix per cinquè dia consecutiu i s’ha situat avui en 276 punts, tres punts més que ahir, mentre que la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants en 14 dies (IA14) es manté en 277, igual que la vigília.

tracking