SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMICA

Les escoles bressol del Clot diuen complir la llei i veuen injustificat el tancament

Demanen una rectificació a Castro, que acusa l'anterior govern d'eludir la normativa

Protesta contra el tancament de les dos bressol del Clot diumenge.

Protesta contra el tancament de les dos bressol del Clot diumenge.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Responsables de les dos actuals escoles bressol municipals del Clot, Vailet i la Germans Grimm, van assegurar ahir que els centres compleixen la normativa vigent i van exigir a la Paeria una rectificació després que la tinenta d’alcalde d’Educació, Sandra Castro, afirmés que no els renovaran el conveni, per la qual cosa deixaran de ser públiques a l’acabar el curs, per detectar “irregularitats”.

Una portaveu de la Vailet va criticar que “cada vegada ens han donat un motiu diferent pel tancament: problemes econòmics, descens de la natalitat i ara això. No ens creiem res perquè des del 2008 el departament d’Educació ha aprovat totes les inspeccions que ens ha fet”.

Va lamentar haver-se assabentat del tancament del centre “a través de les famílies, ens ho podrien haver comunicat als treballadors, i demanem a Castro que rectifiqui les paraules perquè això ens perjudica molt”. Una rectificació que també va demanar la portaveu de la Germans Grimm, que va dir que “és indignant que ens acusin d’irregularitats quan portem molts anys de treball, no vull que se m’assenyali per això”.

Va recordar que “Educació ha aprovat totes les inspeccions que ens ha fet, no s’entén”. Finalment, va dir que “si hi hagués algun tipus d’irregularitats seria perquè Paeria i Generalitat ho han permès”.

Per la seua part, Castro va dir que l’ocorregut amb aquests dos centres és “una irregularitat administrativa en la tramitació de la titularitat municipal”, i va acusar el govern municipal del 2008, amb Ángel Ros com a alcalde, d’haver-ho permès. “Quan aquestes escoles van passar a ser de titularitat municipal la direcció general de serveis educatius va fer un informe en el qual observava que els dos centres incomplien la normativa del 2006”, va dir.

Va detallar que algunes d’aquestes irregularitats eren pels accessos, les sortides d’emergència o les barreres arquitectòniques que tenien. “En aquell moment, la Paeria va dir que la Vailet complia tots els requisits quan no havia fet res per esmenar-los i de la Grimm, que l’edifici complia tots les condicions, o sigui, que no va fer cap actuació que Educació li va requerir”, va afirmar.

Castro va lamentar que “si s’haguessin concertat places en lloc d’haver passat a ser públiques això no hauria passat, però al ser centres municipals han de complir tots i cada un dels punts de la llei del 2006”.

tracking