SEGRE

ESNOTICIA

Pedro Sánchez anuncia ajuts d'11.000 milions d'euros per a turisme, hostaleria i restauració

Admet l'error de la ràpida desescalada i demana evitar una quarta onada || El president del Govern demana unitat a tots els partits perquè “la societat està exhausta i espera de la política humanitat”

El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé al ple del Congrés.

El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé al ple del Congrés.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar ahir ajuts per import d’11.000 milions d’euros per a sectors especialment afectats per la pandèmia de coronavirus com el turisme, l’hostaleria i la restauració. La compareixença de Sánchez al Congrés per donar compte de l’evolució de la situació provocada per la Covid-19 va ser l’escenari de l’anunci de nous ajuts.

“És una quantitat important de recursos per continuar donant suport en les dures setmanes que tenim al davant a sectors que estan en una situació extremament complexa”, va justificar. Tot mentre s’analitza la possibilitat d’emprendre quitances als crèdits ICO, una cosa que de moment enfronta el Govern amb la banca.

En el repàs de la situació de la pandèmia, el president del Govern va destacar la bona evolució de les dades però va instar a no abaixar la guàrdia i evitar una quarta onada de la Covid-19 després de reconèixer l’error que hi va haver una desescalada massa ràpida de les mesures restrictives adoptades davant de la primera onada.

La banca critica la possibilitat d’emprendre quitances en els crèdits amb aval de l’ICO

Quant al pla de vacunació, va reiterar l’objectiu que a l’estiu ja hagin rebut les dosis corresponents el 70% de la població, però va precisar que serà abans que acabi l’estació estiuenca, per la qual cosa aquesta meta es fixa fins al setembre. Es va mostrar convençut que els problemes de subministrament que hi ha hagut a la Unió Europea durant les últimes setmanes se superaran ben aviat i, sobretot, comptant amb les noves que estan en procés.

Va actualitzar les xifres d’adquisició de vacunes i va explicar que el Govern ja ha executat la compra de 136 milions de dosis de cinc farmacèutiques (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Janssen i Curevac). Espanya podria rebre, va afirmar, el quàdruple el pròxim trimestre.

Davant del camí que queda per doblegar la pandèmia, Sánchez va apel·lar a la unitat de totes les formacions. “La societat està exhausta i espera de la política humanitat, responsabilitat i generositat”, va defensar.

Casado acusa el cap de l’Executiu de no donar la cara davant de la crisi El líder del PP, Pablo Casado, va recriminar a Sánchez no haver donat la cara davant la crisi mentre que sí que ho estan fent les autonomies, i en l’anunci de 10.000 milions per a diversos sectors, que va considerar insuficients, va defensar la seua proposta de 50.000 milions en ajuts directes. Així mateix, va defensar que la millor manera de reivindicar els difunts és “reconèixer almenys el nombre de víctimes”.

Per part de Cs, la presidenta, Inés Arrimadas, va demanar a Sánchez que expliqui els seus plans per afrontar la situació per Setmana Santa i que “no torni a amagar-se com va fer per Nadal”, i el portaveu del PNB, Aitor Esteban, va demanar més transparència en la gestió de la pandèmia, més diàleg amb les comunitats i més certeses en calendaris i normes per no donar peu al relaxament de la societat.

tracking