SEGRE

ESNOTICIA

Salut només veu possibles mínims canvis en les actuals restriccions

La cap d'Epidemiologia del Vall d'Hebron diu que “no podem salvar la Setmana Santa” || L'Rt ja supera l'1 a Lleida i Salut notifica dos defuncions més

La Policia Nacional va fer ahir controls a l’N-230 a Les.

La Policia Nacional va fer ahir controls a l’N-230 a Les.A.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de Salut, Alba Vergés, va apuntar ahir a petites modificacions en les restriccions que avui decidirà el Procicat, però va descartar una gran desescalada. “No podem parlar d’una reobertura gaire pronunciada, sinó d’arreglar certs aspectes que podrien, sense deixar de controlar l’epidèmia, donar una mica d’aire a sectors”, va indicar, en la línia del que va avançar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

“Ens hem de moure amb molta prudència, estem en setmanes clau”, va remarcar, i va recordar que avui es compleix un any de la detecció del primer cas de Covid-19 a Catalunya. Va dir que l’estancament de la situació epidemiològica no es pot atribuir “ni al 14-F ni a cap causa concreta”, encara que va citar la incidència de les noves variants del virus.

Per la seua part, la responsable de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, va instar a no relaxar les mesures i va assegurar que “no podem salvar la Setmana Santa com vam salvar el Nadal, perquè ja hem vist el preu que hem pagat”..

La velocitat de contagi o Rt a la regió sanitària del pla ja supera de nou l’1 (1,02) i a l’Alt Pirineu i Aran ascendeix fins a un índex d’1,35, el més elevat de Catalunya. També lidera el risc de rebrot de totes les regions sanitàries, amb 546 punts. A la de Lleida és de 286. El nombre de positius acumulats és de 34.789, la qual cosa representa 74 més que l’últim balanç, i Salut va notificar dos defuncions, de manera que el total és de 710.

L’altra cara de la moneda són els hospitalitzats per Covid, que segueixen baixant fins als 149, quatre menys, encara que les UCI continuen amb 17. A l’Arnau de Vilanova hi ha 64 pacients ingressats (11 crítics), deu al Santa Maria (2), 64 en centres privats (2) i cinc són a l’Hotel Nastasi.

tracking