SEGRE

TRIBUNALS VANDALISME

Condemnats per 33 contenidors cremats a Lleida el Sant Joan del 2019

Els fets van tenir lloc en diversos barris de Lleida || L'Audiència els imposa treballs comunitaris i formació obligatòria per danys de més de 32.800 euros

Contenidors calcinats la nit de Sant Joan del 2019 al Centre Històric.

Contenidors calcinats la nit de Sant Joan del 2019 al Centre Històric.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat dos joves per haver cremat un total de 33 contenidors durant la nit de Sant Joan del 2019 en diversos punts de la capital del Segrià, quan els dos tenien 17 anys. El tribunal confirma la pena imposada pel tribunal de menors per un delicte de danys per incendi. A un dels joves li imposa una pena de 75 hores de treballs en benefici de la comunitat i a l’altre, un any de llibertat vigilada amb l’obligació de complir tractament i formació educativa i laboral.

Segons la sentència, els dos joves havien estat consumint begudes alcohòliques i es van gravar en vídeo cremant alguns dels contenidors, segons va poder aclarir la investigació duta a terme per la Guàrdia Urbana. Durant el procés judicial, els condemnats només van admetre haver cremat alguns contenidors, però les indagacions de la Urbana van poder relacionar-los amb tots.

Així mateix, a més de la pena, hauran de pagar els danys causats als 33 contenidors, que ascendeixen a un total de 32.808 euros. També van provocar danys en un vehicle, per valor de 1.396 euros, però no hauran d’abonar aquesta quantitat, perquè se’n va fer càrrec l’assegurança.

Els joves van ser detinguts durant la revetlla de Sant Joan de l’any 2019 per causar danys no només als contenidors, sinó també en mobiliari urbà i façanes d’immobles. La Guàrdia Urbana va desplegar tot un dispositiu que es va iniciar al barri antic i també es van rebre avisos de crema de contenidors a la plaça Espanya, Jaume II i l’avinguda Barcelona, al barri de Cappont, així com a l’avinguda de Joana Raspall.

S’ha de recordar que durant les protestes ocorregudes a la capital del Segrià després de l’arrest del raper Pablo Hasél la setmana passada, la Paeria va comptabilitzar 77 contenidors cremats, entre altres objectes, amb un valor de 143.678 euros. D’altra banda, la UdL va xifrar en 120.000 € els danys a l’edifici després de la tancada del raper el 15 de febrer per evitar l’arrest per ordre de l’Audiència Nacional. Aquesta setmana no s’ha produït cap incident i per demà està convocada una nova manifestació a la plaça Ricard Viñes.

tracking