SEGRE

PAERIA POLÍTICA

El Comú de Lleida fa esclatar la guerra a la Paeria a l'atacar Postius i criticar el futur alberg

El primer grup exigeix ara responsabilitats polítiques al líder del segon i edil d'Urbanisme, Toni Postius || La crisi es va desencadenar després que l'alcalde donés per tancat el cas el 27 de gener

El dia de la firma del pacte de govern entre ERC, JxCat i Comú.

El dia de la firma del pacte de govern entre ERC, JxCat i Comú.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’acord de govern entre ERC, JxCat i el Comú a la Paeria, batejat com Pacte d’Entesa, està perdent l’“entesa” a marxes forçades, fins al punt que la situació comença a ser molt difícil de reconduir. Les escaramusses internes de les últimes setmanes arran de les irregularitats assenyalades pel mateix govern, concretament per les regidores Jordina Freixanet (ERC) i Elena Ferre (Comú), a tres contractes menors d’Esports –que van acabar amb el cessament de Sergio González com a responsable de l’àrea i la seua marxa del grup de Junts per ser edil no adscrit– es van convertir ahir en una guerra pública entre el Comú i JxCat.

I és que els primers no només van tornar a demanar més responsabilitats polítiques, sinó que van apuntar directament al líder dels segons i tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius.

Sis dies després que la comissió municipal de Transparència abordés aquest assumpte, el Comú va afirmar en un comunicat que “cal anar més enllà en l’assumpció de totes les responsabilitats polítiques”, i que González va afirmar a la comissió que “el regidor d’Urbanisme era coneixedor de tot el que feia i dels contractes que tramitava el seu departament”. Després de destacar que una sola empresa va acumular en un any contractes menors per 121.000 euros, indica que 115.110,23 eren d’Urbanisme i només 6.025,80 d’Esports.

“El regidor d’Urbanisme [Postius] és el responsable final de tots els expedients que ha firmat a la partida de manteniment d’edificis”, afirma. Afegeix que “malgrat aquestes evidències” i del que va dir González, “el regidor d’Urbanisme no va assumir cap responsabilitat i va optar per apuntar a tècnics i altres departaments”.

“Lamentem que no s’hagin assumit totes les responsabilitats polítiques que es deriven de les irregularitats detectades”, conclou.

El grup de JxCat no va voler fer ahir cap declaració, encara que aquest diari va poder saber que hi ha un gran malestar per l’actuació dels seus socis, que veu totalment injustificada. Paradoxalment, el cessament de González i totes les desavinences entre els socis s’han produït malgrat que l’alcalde, Miquel Pueyo, va donar per tancat aquest assumpte el 27 de gener, quan va anunciar que, arran de l’informe intern, recuperava la competència d’autorització de la despesa en manteniment d’edificis.

Una nota oficial de la Paeria que es va fer pública aquell dia afirmava que “com a resposta a les conclusions de l’informe”, Pueyo deia que “com a alcalde, recupero l’autorització i el control de la despesa d’aquesta partida”. No hi havia cap cessament, ni es reclamava cap responsabilitat política, però el Comú i la mateixa assemblea local d’ERC sí que els van demanar tot seguit, cosa que va provocar l’actual crisi.

Soci "inquiet"

El Comú ja havia generat conflictes menors quan a l’estiu va censurar l’actuació de Pueyo com a alcalde durant la crisi per la Covid, i després demanant el cessament de Joan Ramon Castro com a edil de Mobilitat, però mai fins aquest punt.

Pueyo es posa de perfil i hi haurà junta de govern avui abans del ple

L’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), va eludir ahir pronunciar-se sobre la guerra oberta entre els seus dos socis de govern. Fonts pròximes a alcaldia es van limitar a apuntar ahir a la tarda la possibilitat que avui abordi aquesta qüestió durant el ple. Precisament, abans del ple, fixat per a les 9.30 hores, s’ha convocat una reunió extraordinària de la junta de govern local. El comunicat d’ahir del Comú contrasta amb el fet que Pueyo manifestés per escrit a l’última comissió de Transparència que donava aquest tema per conclòs.

tracking