SEGRE

ESNOTICIA

Un de cada cinc hospitalitzats a Lleida i la meitat dels de l'UCI tenen Covid-19

El 20% dels 445 hospitalitzats a Lleida i al Pirineu són infectats per Covid, prop de 90 segons dades de Salut de dimecres passat, mentre que també són gairebé la meitat dels que estan a l'UCI. Són percentatges molt alts malgrat que els ingressats van a la baixa aquest mes, per la qual cosa una nova onada tensaria molt més el sistema.

Mòdul per al CAP de Sort - El departament de Salut continua instal·lant els mòduls que donaran més espai en dinou centres d’atenció primària (CAP) de Lleida i ahir va ser el torn del de Sort. Ja s’estan habilitant als d’Oliana, la Seu i ...

Mòdul per al CAP de Sort - El departament de Salut continua instal·lant els mòduls que donaran més espai en dinou centres d’atenció primària (CAP) de Lleida i ahir va ser el torn del de Sort. Ja s’estan habilitant als d’Oliana, la Seu i ...DEPARTAMENTO DE SALUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 20% dels 445 hospitalitzats que hi ha a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran són malalts amb Covid-19, un total de 88, mentre que també són gairebé la meitat de tots els que hi ha a l’UCI, 13 de 28, segons l’últim informe de la pandèmia del departament de Salut del 24 de febrer.

Cal tenir en compte que al pla de Lleida, aquests informes només inclouen les dades dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria i no els dels centres privats. Així, dimecres hi havia 71 ingressats amb Covid d’un total de 370, un de cada cinc, mentre que a l’UCI hi havia 13 persones de 28, el 46%. Pel que fa al Pirineu, hi havia 17 ingressats amb Covid entre els hospitals de Tremp, Vielha, la Seu i la Cerdanya i representaven el 23% d’un total de 75 hospitalitzats. En aquests centres no hi ha unitats per a crítics. Respecte a Catalunya, dimecres hi havia 1.834 ingressats amb Covid d’11.017 (el 17%), mentre que a les UCI eren més de la meitat, 569 de 991.

A finals de gener es va assolir el pic d’ingressats i hi va arribar a haver 37 persones a l’UCI

El nombre d’hospitalitzats a Lleida va començar a créixer al gener i al llarg del mes també van augmentar els ingressos a l’UCI, fins a arribar a 37 crítics el dia 31. Des d’aleshores, la corba ha anat disminuint i l’Arnau ja ha tancat la sisena planta per a crítics, però la pressió continua sent alta i Salut alerta que una altra onada agafaria el sistema sanitari al límit.

Els indicadors segueixen a l'alça

Així mateix, respecte a les dades d’ahir dijous, 149 persones continuaven ingressades a Ponent (les mateixes), 70 als centres privats, dels quals 19 estaven a l’UCI (dos més). Al Pirineu, n’hi havia dos més, amb 23. La província va sumar 123 contagis més i el rebrot es va mantenir al pla (286 punts) i la velocitat de transmissió (Rt) va pujar a un 1,04, mentre que al Pirineu el rebrot va créixer fins a arribar als 584 punts (+38) i l’Rt, a 1,41.

tracking