SEGRE

HABITATGE MERCAT IMMOBILIARI

Es busca a Lleida casa amb terrassa i jardí

A la zona d’expansió de Ciutat Jardí hi ha diverses promocions en marxa.

A la zona d’expansió de Ciutat Jardí hi ha diverses promocions en marxa.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus ha disparat la demanda d’habitatges als afores de la ciutat, i la primera exigència és que tinguin terrasses, jardins i àmplies zones comunes. Així ho asseguren diversos agents immobiliaris, que assenyalen que els successius confinaments han provocat que aquests serveis hagin passat de ser un complement de l’habitatge “a gairebé una necessitat”.

Això ha comportat que els que tenen més demanda al mercat siguin xalets, cases o pisos amb espais oberts amplis”. L’altra cara de la moneda és que aquesta alta demanda ha comportat un encariment d’aquests immobles i un miniboom d’habitatges d’obra nova en zones com Ciutat Jardí o el Parc de l’Aigua (a la Bordeta).

Segons va explicar el president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API Lleida), Josep Maria Esteve, actualment “no es para de vendre immobles d’obra nova o de fer taxacions i hi ha almenys una dotzena de promocions en marxa a la ciutat”. Assegura que aquest fet “s’està donant especialment a Lleida, mentre que en altres ciutats catalanes com Barcelona o Tarragona, no”, i el més sol·licitat són “xalets i cases unifamiliars, especialment en zones residencials com Ciutat Jardí”.

És per això que Esteve no dubta a qualificar-ho de miniboom de la construcció, que ha tingut un efecte negatiu en els preus. “En general, hi ha hagut un encariment mitjà de 40.000 euros en el preu d’aquest tipus d’immobles a la zona de Ciutat Jardí, una cosa insòlita que no està passant en altres ciutats”, recalca el president dels API.

“Hi ha famílies que renuncien a metres quadrats de la cuina o la sala per tenir una terrassa més àmplia”

Una opinió que comparteix el director comercial de Finques Farré, Jordi Piqué, que reflexiona que “curiosament l’immobiliari ha estat el sector que més pals rep en les crisis, però en aquesta és al contrari, almenys a Lleida, i s’està venent molta obra nova”.

Una demanda que no només afecta xalets, també els pisos. “Abans no es valorava que un pis tingués terrassa, però ara tenim casos de gent que està disposada a renunciar a metres quadrats de la sala d’estar o del dormitori per tenir una terrassa més àmplia, així com tenir més zones comunes”.

Respecte a les zones amb més demanda, tant Piqué com Esteve coincideixen. “Sens dubte, els barris que més es busquen són Pardinyes, Ciutat Jardí i Parc de l’Aigua, tots tenen promocions en marxa”, conclouen.

El preu dels pisos usats baixa al caure’n la demanda Alhora que el preu i la demanda de l’obra nova augmenta, els habitatges de segona mà perden valor. Així ho assegura el president dels agents immobiliaris de Lleida.

Esteve afirma que “el preu dels habitatges usats ha caigut entre un 10 i un 15 per cent, principalment perquè ja no tenen tanta demanda com abans”. Un fenomen que Esteve atribueix, d’una banda, al fet que “el client que es vol mudar prefereix fer-ho a un habitatge d’obra nova”, mentre que per una altra banda recalca que “la segona mà a Lleida és sol·licitada principalment per gent jove que, a causa de la pandèmia, no compta amb el patrimoni necessari per comprar-ne un”.

A més, va assenyalar que també tenen menys demanda de lloguer per part d’universitaris al ser la majoria de classes de la Universitat de Lleida telemàtiques. Malgrat tot, Esteve no va dubtar a qualificar de “molt bona i estable” la situació del mercat immobiliari a la ciutat.

A la zona d’expansió de Ciutat Jardí hi ha diverses promocions en marxa.

A la zona d’expansió de Ciutat Jardí hi ha diverses promocions en marxa.AMADO FORROLLA

tracking