SEGRE

ESNOTICIA

Salut preveu el cribratge d'estudiants de la UdL a través d'automostres

A la mateixa universitat i de forma voluntària, tot i que encara no hi ha data

Infermeres portant la vacuna al Taller L’Estel de Balaguer.

Infermeres portant la vacuna al Taller L’Estel de Balaguer.COILL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Salut preveu el cribratge d'estudiants de la Universitat de Lleida (UdL), que seria de forma voluntària als mateixos centres universitaris i a través d'automostres, i per al qual encara no hi ha data. Estudia aquesta mesura per als alumnes de primer i potser els de segon. La UdL també ofereix espais per a la vacunació d'estudiants i personal.

Salut preveu el cribratge d’estudiants de la Universitat de Lleida (UdL) a través de la recollida d’automostres als mateixos centres universitaris per detectar asimptomàtics de Covid, a l’estil de les que es van efectuar entre els docents dels centres educatius. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va revelar aquesta setmana que havia parlat amb tots els rectors per fer cribratge als alumnes de primers i potser també als de segon, i el rector de la UdL, Jaume Puy, va detallar que encara no els han concretat dates.

En tot cas, va detallar que les proves seran voluntàries per als alumnes i se les practicarien ells mateixos amb un kit que facilitarà Salut, que s’encarregarà també recollir-les i de donar els resultats en setanta-dos hores. Puy va assenyalar que els van comunicar que en principi no preveuen que aquestes proves siguin prioritàries i va destacar que també van oferir espais de la UdL per a la vacunació d’estudiants, personal d’administració i serveis i docents i investigadors, en el moment en què el departament les programi.

La UdL ofereix espais per vacunar els alumnes, personal d’administració, docents i investigadors

Precisament, les universitats seran protagonistes demà d’un dels pocs canvis en les restriccions per frenar l’expansió del coronavirus, ja que el Procicat permet que els alumnes de segon recuperin les classes presencials i s’afegeixen així als de primer, que les van reprendre la setmana anterior. Precisament, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir la pròrroga des de demà i fins al 8 de març de “la major part” de les restriccions, com el toc de queda, el confinament comarcal i les franges horàries per a l’hostaleria.

Sí que podran obrir de dilluns a divendres els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats, però al 30 per cent d’aforament i s’autoritzen les colònies del mateix grup bombolla del centre..

L’Alt Pirineu i Aran lidera el rànquing amb 1,45, el mateix índex que el dia anterior, i el segueix l’1,10 de la Catalunya Central. El risc de rebrot a Lleida és de 276 punts, 11 menys, però és el quart més elevat. Una vegada més, les comarques de muntanya encapçalen la classificació amb 645, trenta més, a causa en bona part de la transmissió a Aran.

D’altra banda, un 7,2 per cent de la població de la província ja ha rebut la primera dosi. Segons Salut, es tracta de 31.710 persones, de les quals 27.256 al pla i 4.454 al Pirineu. En total, són 2.099 persones més que el dia anterior.

Així mateix, 13.505 han completat la pauta de dos dosis, 11.421 a Lleida, 40 més, i 2.084 a la muntanya, 31 més. Això suposa que el 3,1 per cent de la població ja està immunitzada.

Les classes confinades en centres educatius de Lleida ja són 79

Quant al balanç d’afectació del coronavirus als centres educatius, la setmana va finalitzar amb 79 classes confinades, tres més que a l’últim balanç, i 1.817 estudiants i docents en quarantena, 63 més. Segons Educació, continuen tancats per positius la llar d’infants Tic Tac de la capital i la de Benavent del Segrià.

De fet, a Catalunya hi ha tres centres clausurats per Covid i dos són a Lleida. Així mateix, el col·legi amb més grups aïllats de la província és el Garona de Vielha, amb 6 i 121 persones, que ocupa la desena posició de Catalunya.

La segueix l’escola Mare de Déu del Talló de Bellver de Cerdanya, amb 6 i 112, respectivament. El Segrià és la comarca amb més classes en quarantena, amb 36.

En el conjunt de Catalunya hi ha 1.172 grups confinats, 43 més, i representen l’1,63 per cent del total. Hi ha 28.555 persones en quarantena, 858 més.

La taxa de contagi a Lleida, de les més altes

Les comarques de Lleida sumen 119 nous positius de Covid-19, de manera que el total acumulat des de l’inici de la pandèmia és de 35.144. Salut no va notificar cap defunció, així que segueixen en 711. La taxa de transmissió del vius o Rt a la regió sanitària del pla va baixar una centèsima fins a 1,06 i és la tercera més elevada de les nou regions de Catalunya.

Infermeres portant la vacuna al Taller L’Estel de Balaguer.

Infermeres portant la vacuna al Taller L’Estel de Balaguer.COILL

tracking