SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Talamonte insisteix en el seu desacord públic amb el model d'alberg

L'endemà de la crida de l'alcalde a posar fi a “deslleialtats”, diu al seu Twitter que el sorprèn que no es consensués || L'oposició veu el tripartit tocat

Representants dels tres partits del govern, al ple.

Representants dels tres partits del govern, al ple.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’endemà que l’alcalde, Miquel Pueyo, instés els socis del tripartit (ERC, JxCat i Comú) a deixar de banda “deslleialtats i vetos creuats” per intentar salvar el govern de la Paeria, el portaveu del Comú, Sergi Talamonte, va insistir al seu compte de Twitter en les discrepàncies amb el model d’alberg per a temporers i sensesostre que l’ajuntament va anunciar a Pardinyes. Va dir que “sorprèn que una decisió d’aquestes característiques no busqui un consens previ al si del govern i un debat amb les entitats del tercer sector i els veïns del barri”.

Apunta que el preocupen les dimensions (150 places) i assenyala que estudis aposten per espais més petits i per separar l’atenció de temporers de les persones sense llar. Talamonte i Toni Postius (JxCat) no van voler fer declaracions fins que no s’hagin reunit els integrants del tripartit.

Per la seua banda, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa (PSC), va dir que continuarà “fiscalitzant la tasca del govern, estigui compost per un, dos o tres partits”, i va descartar promoure una moció de censura, una de les opcions que va proposar l’alcalde, igual que la resta de l’oposició. Larrosa veu una “falta absoluta de lideratge” i un govern “tocat”, que espera que “es posi les piles”.

Per a la portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, és “sorprenent que l’alcalde evidenciï el conflicte descomunal intern que hi ha entre els socis”, creu que els va renyar “com si fossin nens petits” i que “queda patent que el tripartit fa aigües per tot arreu i ja veurem qui dels tres socis s’empassa el gripau més gras”.

Xavier Palau, del Partit Popular, creu que “el govern ha de defensar projectes transversals de ciutat i els grups que el componen semblen més preocupats a fer-se la traveta i a defensar la ideologia del nucli dels seus partits, cosa que està causant que Lleida no avanci”.

La comissió té prevista una reunió per concretar si organitza més mobilitzacions i també per expressar el seu desencant després de la reunió informativa de dijous passat. La portaveu de la comissió va assegurar que comprenen la necessitat que aquests col·lectius disposin d’un “sostre digne”, però va assenyalar que el model que impulsa la Paeria no està consensuat amb les entitats que treballen en aquest àmbit.

Els veïns ja han recollit un miler de firmes La comissió de Pardinyes que està en contra de la construcció d’un alberg per a temporers i sensesostre en un solar del barri en el qual es preveia una residència ja ha recollit al voltant d’un miler de firmes, segons va indicar una portaveu. Va detallar que només al mercat de fruita i verdura ja van omplir vuit pàgines. Així mateix, alguns veïns a títol personal també van convocar una cassolada a la tarda.

tracking