SEGRE

PROTESTA LLIBERTAT D?EXPRESSIÓ

Unes 400 persones protesten de nou per demanar la llibertat de Hasél

Després de la marxa, desenes de joves van llançar pedres contra els Mossos i una entitat bancària a Francesc Macià || No hi va haver detinguts ni ferits

La manifestació, que va sortir de Ricard Viñes, al seu pas per l’Eix Comercial.

La manifestació, que va sortir de Ricard Viñes, al seu pas per l’Eix Comercial.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Al voltant de quatre-centes persones es van manifestar ahir per quarta vegada a la ciutat de Lleida per demanar la llibertat del raper Pablo Hasél, empresonat des de dimarts de la setmana passada per complir condemna per enaltiment del terrorisme i injúries contra la Corona. La protesta va acabar al davant de la subdelegació del Govern a Lleida, on mig centenar de manifestants van llançar pedres, rajoles i botelles contra els antiavalots dels Mossos d’Esquadra, que hi van desplegar un ampli dispositiu.

També van causar danys en una oficina bancària de l’avinguda Francesc Macià. La manifestació va sortir cap a les 19.30 hores de la plaça Ricard Viñes.

Va baixar per l’avinguda Prat de la Riba. Els manifestants van increpar els policies que custodiaven tant la comissaria de la Policia Nacional com la de la Guàrdia Urbana.

En el cas d’aquesta última, els Mossos la van blindar amb set furgonetes dels antiavalots. Els manifestants van prosseguir per Pi i Margall i per l’Eix Comercial.

Alguns dels participants van fer pintades reivindicatives a les portes dels establiments. .

La manifestació va finalitzar al davant de la seu del PSC, a Blondel. Tanmateix, un centenar de persones van seguir amb la protesta i es van dirigir a la subdelegació del Govern.

A l’avinguda Francesc Macià, encaputxats van començar a llançar pedres i rajoles contra una entitat bancària. Tot seguit, van continuar el llançament contra la línia policial.

Va ser llavors quan els antiavalots van fer carrusels des de rambla Ferran per dispersar els concentrats, que van fugir en direcció cap a Cappont pel pont Vell, Blondel i l’Eix. Al pas de les furgonetes policials, alguns manifestants van llançar pedres contra els vehicles.

Els Mossos van seguir amb els carrusels per la zona però cap a les 22.00 hores no quedava rastre dels radicals. No hi va haver ferits ni detinguts.

Val a destacar que a les protestes de la setmana passada hi va haver més d’una vintena de detinguts. A Barcelona hi va tornar a haver ahir disturbis (més informació a la pàgina 24).

La manifestació, que va sortir de Ricard Viñes, al seu pas per l’Eix Comercial.

La manifestació, que va sortir de Ricard Viñes, al seu pas per l’Eix Comercial.ITMAR FABREGAT

tracking