SEGRE

ESNOTICIA

El risc de rebrot baixa gairebé a la meitat en un mes a Lleida, però l'Rt repunta

El risc de rebrot a la regió sanitària de Lleida ha descendit gairebé a la meitat en un mes, dels 508 punts a començaments de febrer als 271 actuals, segons xifres de Salut. El nombre de pacients a les UCI ha experimentat un descens similar, de 40 a 21, però la taxa de contagi ha repuntat i supera de nou l'1.

Vacunació - El ritme de vacunació s’ha frenat el cap de setmana, com és habitual, i Salut ho atribueix al fet que va administrant entre setmana totes les dosis que rep. Segons dades del departament d’ahir al matí, només se n’havien aplic ...

Vacunació - El ritme de vacunació s’ha frenat el cap de setmana, com és habitual, i Salut ho atribueix al fet que va administrant entre setmana totes les dosis que rep. Segons dades del departament d’ahir al matí, només se n’havien aplic ...COILL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La regió sanitària de Lleida té actualment un risc de rebrot de 271 punts (cinc menys que el dia anterior), xifra que suposa gairebé la meitat del que registrava fa un mes, ja que l’1 de febrer era de 508.

Tanmateix, la taxa de transmissió del virus o Rt, que determina a quantes persones contagia cada positiu, ha empitjorat i ara se situa per sobre de l’1, xifra que Salut considera elevada, quan fa un mes era de 0,96. De fet, l’Rt es va anar reduint i a mitjans de febrer va arribar a 0,76, però després va iniciar de nou un ascens. L’actual és d’1,01, cinc centèsimes menys que el dia anterior.

L’evolució del nombre de pacients de Covid ingressats a les UCI de Lleida també ha estat favorable al febrer ja que el mes es va iniciar amb 40, a mitjans havien disminuït a 28 i l’última xifra de Salut era de 21, que continuen sent molts. El nombre de PCR i tests d’antígens positius també ha descendit del 7,16% a començaments de mes a l’actual 6,28%.

No obstant, encara supera el 5% que recomana l’Organització Mundial de la Salut per tenir “controlat” el virus. En tot cas, en les últimes setmanes s’ha generalitzat la variant britànica del virus, que és més contagiosa i ja suposa al voltant del 40% dels casos.

A l’Alt Pirineu i Aran, en canvi, tots els indicadors han empitjorat en un mes. Així, el risc de rebrot del dia 1 era de 479 punts i ara s’eleva a 615 (encara que són trenta menys que dissabte). La taxa de contagi s’ha disparat de 0,87 a 1,39 (és sis centèsimes menys que el del dia anterior, però continua sent la més elevada de les nou regions sanitàries de Catalunya). El percentatge de positius respecte a les proves efectuades ha repuntat del 4,96% al 7,91 per cent.

Pel que fa al balanç diari, Salut va notificar ahir 41 nous positius a les comarques de Lleida, tres vegades menys que els 112 que va comptabilitzar el dia anterior. El total acumulat des del començament de la pandèmia el març del 2020 és de 35.185 infectats, dels quals 29.807 al pla i 5.378 a l’Alt Pirineu i Aran. El departament no notifica defuncions, de manera que segueixen en 711.

tracking