SEGRE

ESNOTICIA

Arriben unes 2.900 vacunes més per a personal essencial

Un estudiant de la UdL rep la vacuna a l’Onze de Setembre.

Un estudiant de la UdL rep la vacuna a l’Onze de Setembre.COILL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida va rebre ahir 2.900 dosis de la vacuna de la Covid d’AstraZeneca/Oxford, segons van explicar fonts del departament de Salut, que aniran destinades a continuar amb la campanya de la vacunació a persones de col·lectius essencials, com ara farmacèutics, psicòlegs, docents, cossos de seguretat i estudiants de graus sanitaris de la Universitat de Lleida (UdL), entre d’altres. De fet, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va explicar que s’està acabant de vacunar odontòlegs i farmacèutics.

A més de les dosis d’AstraZeneca, entre avui i demà arribaran les de Pfizer, però aquestes van directament a l’Atenció Primària, per la qual cosa Salut desconeix quantes seran. Les mateixes fonts del departament van assenyalar que aquesta setmana, “ara per ara”, es continuaran vacunant els mateixos col·lectius que fins ara, com ara grans dependents i majors de 80 anys, a més dels essencials.

Tot i així, Argimon va afirmar que les dosis de Pfizer que es repartiran també aniran destinades a majors de 70 anys, el següent grup a immunitzar amb les vacunes de Pfizer i Moderna després dels dependents i majors de 80, dels quals ja s’ha vacunat més del 30%. Aquesta setmana també es continuarà immunitzant pacients de l’hospital Arnau de Vilanova que han de fer diàlisis, trasplantats i immunodeprimits.

Així mateix, segons les dades provisionals de Salut, en tot el cap de setmana es van administrar només 15 dosis a Lleida i 2.907 a Catalunya. Sobre això, Argimon va assenyalar que “s’han inoculat poques vacunes perquè no deixarem d’administrar-les els dimarts i els dimecres pel cap de setmana, ja que les infermeres també han de descansar.” Respecte a la compensació econòmica que Salut donarà a les infermeres i administratius que participin en la campanya de vacunació, UGT va denunciar que no es paguin les hores com a extra, si no com a ordinàries, i que depenent de si són treballadors de l’Institut Català de la Salut (ICS) o de centres concertats “la retribució serà diferent”.

A la regió sanitària de Lleida un total de 27.292 persones ja han rebut la primera dosi i 11.425, la segona; mentre que a la del Pirineu són 4.462 i 2.080, respectivament.

Argimon aposta per donar “més aire” la setmana que ve El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, es va mostrar ahir confiat a poder donar una mica “més d’aire” de cara a la setmana vinent en matèria de restriccions per la Covid, però va dir que ara per ara no es modificarà el toc de queda. En una entrevista a RAC1, també va vaticinar que l’estiu que ve “serà molt millor que el del 2020”, amb festivals de música i l’esport amateur obert i un setembre fins i tot amb alguns camps de futbol professionals també amb públic, però no va ser tan optimista amb Sant Jordi.

tracking