SEGRE

Catalunya demana de vacunar amb AstraZeneca fins els 65 anys

La vacuna de AstraZeneca es prova per primera vegada en infants i adolescents

La vacuna de AstraZeneca es prova per primera vegada en infants i adolescentsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha reiterat aquest dimarts la reclamació al Ministeri de Sanitat perquè ampliï la franja d’edat de persones que poden rebre la vacuna del Covid-19 de AstraZeneca fins els 65 anys, quan fins el moment el límit a Espanya és de fins 55 anys.

L’ha explicat en roda de premsa al costat de la subdirectora general de promoció de la salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, que aquest dimarts ha enviat una carta a l’Executiu central en la qual ha reiterat aquesta petició atesa l’"evidència" procedent de la vacunació al Regne Unit.

Catalunya està utilitzant les dosis de AstraZeneca per vacunar col·lectius essencials com docents, mossos d’esquadra, bombers, professionals de Protecció Civil i treballadors sanitaris que no estan en la primera línia d’atenció del Covid-19.

Argimon ha argumentat que "no té sentit" que actualment es vacuni un professional de 30 anys d’algun col·lectiu essencial contemplat en l’estratègia de vacunació mentre que companys seus de 60 anys no poden rebre-la.

"Sol·licitem la revisió perquè estem privant molta gent d’aquesta vacuna eficaç i efectiva", ha insistit el secretari, que també ha destacat que el límit d’edat de la incoluación als 55 anys genera, al seu judici, problemes logístics que, si s’ampliés fins els 65 anys, podrien alleugerir.

tracking