SEGRE

POLÍTICA PAERIA

Els socis del tripartit intenten rebaixar la tensió al govern i es donen uns dies

El Comú mostra la voluntat de seguir, però se citen dijous a una altra reunió per aportar canvis que garanteixin la continuïtat || JxCat no concreta la seua proposta i diu que continuaran parlant

El dia de la firma del pacte de govern el juny del 2019.

El dia de la firma del pacte de govern el juny del 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els socis del govern de la Paeria (ERC, JxCat i el Comú) intenten rebaixar la tensió dels últims dies, que ha posat en perill el pacte fins al punt que l’alcalde, Miquel Pueyo, va instar al passat ple a acabar amb “deslleialtatss, vetos creuats i immadureses” per continuar governant junts. Les alternatives, va dir, són que ERC governi en solitari i que tots els grups menys el seu promoguin una moció de censura.

Ahir Pueyo es va reunir per separat amb els dos socis i, segons la portaveu d’ERC, Jordina Freixanet, el Comú “va mostrar la seua voluntat de desescalar la tensió generada les últimes setmanes al si del govern” i va afegir que es van citar a una reunió de coordinació dijous en la qual “els grups aportin els canvis necessaris per garantir la continuïtat del govern, basats en la responsabilitat, el rigor, la tolerància i el talent”. El portaveu del Comú, Sergi Talamonte, no va voler fer declaracions, però l’agrupació estaria decidida a seguir endavant amb el pacte.

En canvi, amb JxCat la cosa no està tan clara. Freixanet va dir que a la reunió “han valorat els punts de discrepància” i es van citar a parlar de nou durant la setmana, “sense una proposta concreta”.

El portaveu de JxCat, Toni Postius, tampoc no va fer declaracions, però fonts del partit van indicar que van parlar de la situació del govern i van quedar per a una altra reunió, sense concretar si volen seguir o no amb el tripartit. El conflicte va esclatar arran de les irregularitats assenyalades pel mateix govern a tres contractes menors d’Esports, que van acabar amb el cessament de Sergio González com a regidor de l’àrea i la seua sortida de JxCat per passar a regidor no adscrit.

El Comú va demanar més responsabilitats polítiques i va apuntar directament a Postius, a l’afirmar públicament que la majoria de contractes eren d’Urbanisme, no d’Esports. Aquesta situació va provocar un gran malestar a JxCat.

D’altra banda, l’alcalde, Miquel Pueyo, ja havia donat per conclòs l’assumpte anteriorment, assumint l’autorització de la despesa en manteniment d’edificis. D’altra banda, el portaveu del Comú va qüestionar públicament el projecte d’alberg per a temporers i persones sense sostre que el govern projecta a Pardinyes a l’assegurar que ho desconeixia, tot i ser l’edil del barri, i creu que es podrien distribuir equipaments en diferents zones.

Un dia després que l’alcalde instés al final de les “deslleialtats”, Talamonte va insistir en la seua postura a través de Twitter..

El PSC veu “teatre polític” i un govern “del caos” a la Paeria

L’executiva de PSC va avalar ahir per unanimitat l’estratègia del grup municipal socialista “com a principal grup de l’oposició i alternativa a l’actual tripartit”, va indicar Fèlix Larrosa, primer secretari del PSC de Lleida i cap de l’oposició a la Paeria. “Queden dos anys per a les eleccions i hem de començar a preparar-nos per afrontar-les amb garanties”, va assenyalar, i va subratllar que “per un lloc hi ha el govern del caos i el desgovern i, per un altre, un projecte seriós, ambiciós, de futur i d’esperança”.

Així mateix, va qualificar de “teatre polític” la situació viscuda en els últims dies en el si del tripartit. “JxCat ha perdut un regidor i els equilibris interns se’n ressenten.

El Comú ha pressionat el govern per replantejar el seu pes a l’equip de govern i Pueyo ha hagut d’empassar-se les paraules de divendres, perquè amb un govern de catorze regidors, amb una abstenció del Comú no prospera”, va argumentar.

tracking