SEGRE

BARRIS POLÈMICA

'Guerra' de plataformes a Pardinyes per l'alberg de temporers i persones sense llar

Un grup de veïns en crea una per “erradicar comentaris discriminatoris” || Una altra defensa una residència en lloc seu

Cassolada, ahir en un balcó de Pardinyes.

Cassolada, ahir en un balcó de Pardinyes.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou capítol en el projecte de la Paeria d’aixecar un edifici modular al carrer Josep Pallach de Pardinyes per poder acollir a partir de l’any vinent temporers i persones sense llar. I és que ahir un grup de veïns va fer pública la creació de la plataforma Pardinyes per la Dignitat, que té com a objectiu “erradicar els missatges i discursos discriminatoris que aquests dies circulen pel nostre barri” arran d’aquest projecte.

Naix com a rèplica a un altre grup de veïns que està en contra de l’emplaçament de l’alberg amb l’argument que anys enrere aquesta finca va anar cedida a la Fundació Pardinyes per a una residència. Primer era una comissió veïnal i diumenge van acordar crear la Plataforma en Defensa de la Residència de Pardinyes, donar suport a les cassolades que van iniciar veïns a títol particular, continuar amb la recollida de firmes i finalment parlar amb els partits polítics i les entitats implicades.

Una portaveu de Pardinyes per la Dignitat va afirmar ahir que la ubicació escollida “és tan bona com qualsevol altra a la ciutat” i va dir que “la situació generada al barri és preocupant”. Aquesta plataforma assenyala que “una altra part del veïnat ha manifestat públicament oposició fent ús de comentaris xenòfobs i racistes”, i afegeix que “això ens indigna i ens preocupa enormement, atès que són totalment irresponsables tenint en compte el creixement de formacions d’extrema dreta durant els últims anys”.

Remarca que “cal combatre aquests discursos i fer pedagogia sobre la necessitat d’aquestes instal·lacions, llargament esperades, de les quals es podran beneficiar moltes persones del nostre barri o de qualsevol altre”. .

Uns veïns recullen firmes i donen suport a cassolades contra l’alberg en aquest solar

D’altra banda, admet que “es poden fer esmenes tècniques al projecte i crítiques a la seua gestió política, però en cap cas no es pot justificar aquest posicionament contrari a qualsevol possible emplaçament al barri, sobretot quan en molts casos darrere d’aparents arguments tècnics o polítics s’amaguen discursos discriminatoris per racistes, classistes o aporofòbics”.

tracking