SEGRE

ESNOTICIA

Multen 188 persones als controls del límit d'Aran

Dispositiu dels Mossos d'Esquadra entre divendres i diumenge || Per poder detectar desplaçaments sense motiu justificat

Control divendres passat a l’N-230 a Vilaller.

Control divendres passat a l’N-230 a Vilaller.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van denunciar el cap de setmana passat un total de 188 persones que volien accedir o sortir de la Val d’Aran sense motiu justificat i saltant-se el confinament comarcal que hi ha vigent a Catalunya. La policia va desplegar un dispositiu des de divendres a la tarda fins diumenge amb diferents controls en carreteres com l’N-230 o la C-28 al llarg dels tres dies després que en les setmanes anteriors es detectés un augment de persones que es desplaçaven a l’Aran sense tenir cap motiu justificat, principalment per acudir a segones residències o esquiar.

La Val d’Aran tenia la setmana passada el risc de rebrot més alt de Catalunya, amb més de 2.000 punts, vint vegades més que els cent que es consideren risc alt. Aquesta situació va portar el Conselh Generau a sol·licitar al Govern mesures específiques (vegeu-ne informació a la part inferior). Els Mossos d’Esquadra també van fer altres controls durant el cap de setmana a les carreteres de les comarques de Lleida per evitar que ciutadans se saltessin el confinament. Les multes més habituals per saltar-se el confinament són d’entre 300 i 600 euros i els infractors han de donar la volta.

Les multes més habituals per haver-se saltar el confinament són d’entre 300 i 600 euros

Per la seua part, cal recordar que la Urbana va denunciar a la ciutat de Lleida un total de 42 persones la nit de dissabte a diumenge per saltar-se el toc de queda, com va avançar SEGRE ahir.

D’altra banda, la Urbana també va posar el cap de setmana passat un total de nou denúncies per festes celebrades en pisos i que provocaven molèsties veïnals. Aquesta mena de denúncies s’han disparat a la capital del Segrià des de la tardor. La majoria d’aquestes es registren el cap de setmana i, en algunes, també es denuncia els participants perquè són més de sis persones i hi ha assistents que no són del grup de convivència i se salten el toc de queda, entre altres motius.

D’altra banda, des del començament de la pandèmia s’han imposat més de 170.000 multes a tot Catalunya i més de 13.000 corresponen a les comarques de Lleida. Tanmateix, se n’han cobrat menys del 10%.

tracking