SEGRE

Adverteixen de "grans rebrots de covid-19" per la variant britànica

Una ciutadana se sotmet a una prova PCR

Lleida registra 330 nous casos de Covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nova investigació publicada a la revista 'Science' ha evidenciat que la variant britànica del coronavirus "provocarà grans rebrots de casos de COVID-19". "Sense mesures de control estrictes, incloent el tancament limitat de les institucions educatives i un desplegament de vacunes molt accelerat, les hospitalitzacions i morts per COVID-19 a tot Anglaterra el 2021 superaran les de 2020", diuen els autors de l’estudi.

Després de la seua aparició el novembre de 2020, al desembre van començar a sorgir proves que aquesta variant estava superant ràpidament a les variants preexistents al sud-est d’Anglaterra. A partir del 15 de febrer de 2021, comprèn aproximadament el 95 per cent de les noves infeccions de SARS-CoV-2 a Anglaterra i ara s’ha identificat en almenys 82 països.

Després d’analitzar 150.000 mostres seqüenciades de SARS-CoV-2 de tot Regne Unit, els investigadors van descobrir que la taxa de creixement relatiu de la variants en els primers 31 dies després de la seua observació inicial era major que la dels altres 307 llinatges de variants del virus.

Per entendre els possibles mecanismes biològics d’aquest fet, els autors van utilitzar un model matemàtic de transmissió del SARS-CoV-2 estructurat per edats i regions per posar a prova diverses hipòtesis, com que la variant té una càrrega viral més alta o un període d’excreció més llarg.

Basant-se en la seua anàlisi, identifiquen l’augment de la transmissibilitat com el model que millor explica la ràpida propagació de la variant. Calculen que la nova variant té un número de reproducció entre un 43 i un 90 per cent més gran que les variants preexistents del SARS-CoV-2 a Anglaterra.

Els investigadors van utilitzar la modelització per analitzar més a fons com les intervencions podrien reduir la càrrega potencial d’aquesta nova variant al Regne Unit. A partir dels escenaris que van avaluar, conclouen que pot ser necessari un augment substancial de la distribució de vacunes i el tancament d’escoles per a 2021 per evitar que les morts i hospitalitzacions per COVID-19 el 2021 superin les de 2020.

tracking