SEGRE

UNIVERSITAT EDUCACIÓ

L'Estat vol eliminar els graus de tres anys de Wert

La UdL n'imparteix dos, un a Lleida i un altre a Igualada || Un nou decret del Govern central estableix que han de ser de 4

Imatge de la façana del Rectorat de la UdL.

Imatge de la façana del Rectorat de la UdL.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern central mantindrà els graus de quatre anys, en comptes de la fórmula dels tres anys de grau i dos de màster a la qual va obrir la porta José Ignacio Wert durant la seua etapa de ministre d’Educació (2011-2015) per equiparar el sistema universitari espanyol amb el d’altres països europeus. Així ho indica el nou reial decret d’ordenació dels ensenyaments universitaris, que en fase d’esborrany estableix que els graus siguin de 240 crèdits (amb l’excepció dels quals per directrives europees han de ser de 300 o 360) i els màsters, de 60, 90 i 120 crèdits; i al doctorat s’accedeix havent superat els 300 crèdits en les dos etapes anteriors.

El “decret 3+2” va provocar el rebuig de part de la comunitat educativa al considerar que els graus de menys durada obligarien a fer un màster de dos anys, que són més cars. El 2017, el ministeri d’Educació va acordar amb els rectors que només els graus de nova creació podrien ser de tres anys.

La Universitat de Lleida (UdL) té actualment dos graus de tres anys, els dos de l’Escola Politècnica Superior: el de Disseny Digital i Tecnologies Creatives, que s’imparteix a Lleida i que aquest juny gradua la seua primera promoció, i el de Tècniques en Interacció Digital i de Computació, al campus d’Igualada. La vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Paquita Santiveri, va dir que esperen que l’Estat estableixi com adaptar aquests graus i en quant de temps.

Per la seua part, la secretaria d’Universitats de la Generallitat es mostra contrària a l’eliminació dels graus de tres anys. Considera que aquesta proposta va “en direcció contrària a la qual hauria d’anar”, ja que considera que l’administració ha d’assegurar la qualitat dels ensenyaments i no intervenir en com s’organitzen. Així doncs, aposta per deixar aquesta qüestió en mans de l’autonomia universitària. Proposa d’equiparar el preu de graus i màsters.

tracking