SEGRE

Lleida suma 5 morts més per covid però continuen baixant els ingressos

Els índexs de velocitat de contagi i risc de rebrot descendeixen una jornada més

Obre en una primera etapa per fer PCR i vacunació.

Interior del nou edifici de l'hospital Arnau de Vilanova de LleiaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha comunicat aquest dimecres cinc noves morts per covid-19 a la província de Lleida, totes elles al pla. En total, la demarcació acumula 725 defuncions des de l'inici de la pandèmia.

D'altra banda, la web de dades de Salut incorpora 78 casos nous de covid a la província, dels quals 66 al pla i 12 a la muntanya, fins a un total de 35.437 contagis diagnosticats des de l'inici de la pandèmia.

La velocitat de contagi del virus baixa tres centèsimes a les comarques de Ponent respecte ahir, fins el 0,95, mentre que al Pirineu cau 19 centèsimes i torna a situar-se per sota de l'1 (0,84) després de 10 dies. El risc de rebrot al pla és de 254 punts, quatre menys que el dia anterior, i al Pirineu es rebaixa 84 punts fins els 370.

Pel que fa a les persones ingressades amb covid-19 als hospitals públics i privats de la regió sanitària Lleida, el nombre de pacients ha baixat a 141 aquest dimecres, 11 menys que dimarts. En canvi, segons dades del departament de Salut, es manté el nombre de casos crítics ja que les UCI segueixen amb 17 persones ingressades, les mateixes que el dia anterior.

Per centres, a l'Arnau de Vilanova hi ha 61 pacients amb covid-19, dels quals 50 a planta i 11 a l'UCI; al Santa Maria n'hi ha 15, 11 a planta i 4 a l'UCI i als centres privats hi ha 60 hospitalitzats, 58 a planta i 2 a l'UCI. Per últim, a l'Hotel Salut Nastasi hi ha 5 hospitalitzats amb coronavirus.

El conjunt de Catalunya ha registrat fins aquest dimecres 560.377 casos confirmats acumulats de coronavirus des de l’inici de la pandèmia, 1.559 més que en el recompte de dimarts, ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat a través de la seua pàgina web.

La xifra total de morts se situa en 20.760, que són 44 més que els registrats dimarts.

Quant als pacients ingressats actualment, la xifra se situa el 1.664, que són 33 menys que en l’últim recompte.

Un total de 520 pacients es troben ingressats en la unitat de cures intensives (UCI), 5 menys que en el balanç anterior.

tracking