SEGRE

ESNOTICIA

Només dos de les 87 residències de Lleida tenen encara brots de coronavirus

La incidència de la Covid-19 a les residències ha fet un gir després de gairebé un any de pandèmia, ja que gràcies a la vacunació ara només hi ha dos centres amb brots a la província de Lleida. A més, dels 590 contagis detectats l'última setmana entre la població, tan sols tres corresponen a usuaris de les residències.

Imatge d’usuaris de la residència Sant Antoni de Pàdua d’Adesma a Lleida ciutat, que ahir van sortir a fer un tomb.

Imatge d’usuaris de la residència Sant Antoni de Pàdua d’Adesma a Lleida ciutat, que ahir van sortir a fer un tomb.ADESMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presència de la Covid-19 a les residències de Lleida és gairebé nul·la, després que la pràctica totalitat dels usuaris hagi rebut ja les dos dosis de la vacuna contra la Covid. Actualment, només dos tenen brots i estan classificades de roges. Són la Sant Sebastià d’Alcarràs i la de Bellver de Cerdanya, segons la conselleria de Salut.

En aquesta última, fonts pròximes van explicar que hi ha 1 usuari i 1 treballador positius, que no estaven vacunats. A la d’Alcarràs, segons dades de Salut de divendres, hi havia 1 ancià i 4 professionals positius. Aquest resident tampoc tenia la vacuna.

La xifra de centres amb brots a les regions sanitàries del pla i del Pirineu descendeix des de principis de febrer i la dada actual és la millor almenys des de l’octubre.

En aquest sentit, el dia 6 d’aquell mes hi havia 4 centres rojos (tots a les comarques del pla), encara que la xifra va anar escalant fins a arribar a 17 a finals de novembre entre les dos regions sanitàries. Per la seua part, 79 dels 87 geriàtrics de la demarcació no tenen actualment casos de Covid i són verds i 6 hi ha positius però estan sota control, per la qual cosa són taronges.

Sobre la detecció de nous contagis entre els usuaris, l’última setmana només se n’han registrat tres, dos al pla i un al Pirineu, de les 591 infeccions totals registrades entre la població, mentre que a finals de novembre els positius a les residències van arribar a ser 186 dels 883 casos totals.

Precisament, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va assenyalar ahir que la incidència del virus a les residències “tendeix a ser de zero” i que a Catalunya només hi ha 42 casos actius de Covid entre els usuaris. “Després d’un any, ara podem dir que la situació ha fet un gir.”

A Catalunya, el 94% dels seus usuaris tenen la primera dosi, ja que hi ha persones a les quals per motius de salut no es vacuna i, quant als seus empleats, la cobertura arriba al 76%. A més, 15.000 persones que estan en espera per ingressar en una residència són grans dependents, a qui s’està vacunant, de forma que ingressaran immunitzats.

Abril, un mes “esperançador” en què s’esperen menys ingressos

El Grup de Recerca en Biologia Computacional de la Universitat Politècnica de Barcelona (BioComSC) ha constatat que els casos de Covid-19 a les residències catalanes han caigut “en picat” durant les últimes dos setmanes i s’han situat “molt clarament” per sota del nivell del setembre.

El grup ha augurat que menys casos haurien de portar a descàrregues “molt més fortes” en hospitalitzacions i defuncions i va afirmar que el mes d’abril es presenta “molt esperançador”. “L’alegria és immensa en el grup”, van assenyalar en un fil de Twitter a les xarxes socials. El BioComSC apunta que, segons l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), fa dos dies que no hi ha casos nous a les residències, però segons el balanç de Salut a Dadescovid. cat en les últimes vint-i-quatre hores s’han notificat quatre contagis, cap dels quals a Lleida.

tracking