SEGRE

SECTOR IMMOBILIARI BALANÇ

Quant val un pis a Lleida?

Es va situar en 207.453 € i el valor del metre quadrat útil també va augmentar un 9,7%, fins als 2.138 || És la província catalana on més va pujar, superant Girona, i a Barcelona i Tarragona va baixar

Imatge de les obres d’un nou bloc d’habitatges al barri de Pardinyes la setmana passada.

Imatge de les obres d’un nou bloc d’habitatges al barri de Pardinyes la setmana passada.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida va ser la província catalana en la qual més va augmentar el preu mitjà de l’habitatge l’any passat. Així ho va assegurar ahir l’Associació de Promotores de Catalunya en el seu balanç anual, i va detallar que el preu mitjà de l’habitatge a Lleida va tancar l’any rondant els 207.453 euros, un 11% més que el 2019.

La pujada encara és més gran si es compara amb la resta de províncies, ja que a Girona el valor mitjà va créixer un 8,4%, mentre que a Barcelona i Tarragona va baixar un 3% i un 5,9% respectivament. Quant a l’import, només els pisos i cases de Tarragona estan per sota de la mitjana lleidatana.

La presidenta de la comissió territorial dels promotors a la província, Montserrat Pujol, va atribuir aquest augment que “l’oferta de pisos i cases ha baixat un 31% a Lleida, mentre que hi ha hagut molta demanda”. Un altre indicador que també va créixer de forma significativa i només superat per Girona va ser el preu del metre quadrat útil, que a Lleida va apujar un 9,7%, assolint així els 2.138 euros per metre quadrat.

D’altra banda, la superfície mitjana dels habitatges en venda es va reduir fins als 94,5 metres quadrats, un 5,6% menys respecte a l’any anterior..

Paral·lelament, el president dels promotors de Catalunya, Lluís Marsà, va dir que a Lleida hi ha 57 promocions en marxa amb 1.256 habitatges en total. No obstant, d’aquestes només 301, el 24%, són a la venda i el 61% del total són plurifamiliars tancats (blocs d’habitatges que formen un polígon).

La demanda d’aquest tipus de pisos és la que més ha crescut i ha comportat que el preu s’hagi disparat un 16,8% (203.900 euros de mitjana), mentre que el preu d’habitatges unifamiliars ha baixat un 2%, situant-se en els 337.580 euros. El president dels promotors va afegir que les ciutats més cares de la província són Vielha i Lleida, que concentra 22 de les 57 promocions en marxa, mentre que la més barata és Cervera.

El preu mitjà de l’habitatge a la capital és de 205.085 euros, un 3,3% menys que el 2019..

Només el 0,6% dels pisos en venda són d’immobles rehabilitats La rehabilitació d’habitatges és un fenomen residual tant a Lleida com a Catalunya i és un fet que preocupa els promotors. Segons va assenyalar Montserrat Pujol, “la rehabilitació hauria de ser una necessitat i actualment només el 0,6% dels habitatges en venda a la província són d’aquesta tipologia, una cosa que ens inquieta”. Pujol recalca que la rehabilitació “permet modernitzar immobles i donar nova vida a barris com el Centre Històric”. Va afegir que esperen rebre fons europeus per impulsar aquesta pràctica “tan freqüent en altres països”.

tracking