SEGRE

ESNOTICIA

Les classes confinades a Lleida cauen de 174 a 52 en un mes i mig

Hi ha 1.311 estudiants i docents en quarantena quan el 23 de gener es va arribar a 4.147 || Actualment Educació no comptabilitza cap centre tancat per Covid

Els centres prenen totes les mesures de prevenció per evitar contagis.

Els centres prenen totes les mesures de prevenció per evitar contagis.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’afectació del coronavirus als centres escolars de la província ha anat clarament a la baixa i en l’últim mes i mig s’ha passat de 174 classes confinades a 52 i de 4.147 estudiants i docents en quarantena a 1.311, segons dades d’Educació, cosa que representa gairebé un 70% menys.

Així mateix, el departament no comptabilitza en l’actualitat cap centre educatiu tancat per positius de Covid, de manera que ha reobert la llar d’infants Tic-Tac de la capital. Abans de les festes nadalenques hi havia 36 grups i 784 persones aïllades, a l’inici del segon trimestre la transmissió comunitària es va disparar com a conseqüència del Nadal i es va reflectir en els centres.

Ara, la millora dels indicadors epidemiològics també s’està traduint a les aules. Fa un mes, el 3 de febrer, hi havia 107 classes 2.626 alumnes i docents confinats, el doble que ara.

Els 52 grups en quarantena d’ahir són 7 menys que el dia anterior i les 1.311 persones afectades en suposen 146 menys que l’últim balanç..

En el conjunt de Catalunya augmenten en 41 les classes aïllades fins a les 936, que representen l’1,30% dels 72.000 grups totals. Així mateix, hi ha 23.438 professors i alumnes en quarantena, 1.322 més que en l’últim recompte.

Segons Salut, mes d’un 30% del personal educatiu ja ha rebut la primera dosi de la vacuna. Quan hagin rebut la segona, deixaran de ser contactes estrets si hi ha un positiu en el seu entorn, en compliment del nou protocol del departament.

D’aquesta manera, un docent vacunat amb la pauta completa no haurà de fer quarantena si hi ha un cas en el seu grup bombolla.

tracking