SEGRE

URBANISME INFRAESTRUCTURES

Adif adjudica finalment el reforç del talús de la via del tren a Raimat

L'ens remarca que ja és segur, però veïns del carrer just a sobre denuncien esquerdes fa una dècada || La Paeria afirma que ben aviat repararà les filtracions

El talús al costat de la via del tren a Raimat i el carrer Formigó just a sobre.

El talús al costat de la via del tren a Raimat i el carrer Formigó just a sobre.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ens públic Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha adjudicat l’estabilització de 270 metres del talús de la via del tren al seu pas per l’entitat municipal descentralitzada de Raimat a la firma DSV Empresa Constructora y Ferroviaria per un import de 367.613,96 euros, IVA inclòs. El termini d’execució de les obres és de 5 mesos, que començaran en una setmanes una vegada hagi passat el període d’al·legacions, l’adjudicatària firmi el contracte i es faci l’acta de replantejament.

Veïns del carrer Formigó, situat just a sobre del talús, fa una dècada que denuncien esquerdes a les seues cases, que atribueixen a la inestabilitat del terreny. En canvi, Adif defensa que és segur i remarca que si hi hagués qualsevol indici d’inseguretat no circularien trens per aquesta zona.

En tot cas, l’ens afirma que compleixen el seu compromís de reforçar el talús “en previsió d’evitar possibles danys” i apunta que, malgrat no estar afectada la seua estructura, el terreny sí que està “afectat per filtracions externes que ha de solucionar l’ajuntament”. En aquest sentit, el departament municipal d’Urbanisme afirma que les obres per solucionar aquestes filtracions a Raimat també estan ja adjudicades i que començaran ben aviat.

L’alcaldessa de Raimat,

Ainhoa

Casabón, va mostrar la seua satisfacció per l’adjudicació “finalment” de les obres tant d’Adif com de la Paeria. “Ja portem molt de temps. Els veïns es preocupen cada vegada que plou perquè els pugui passar alguna cosa a les seues cases, perquè cada vegada hi ha menys talús que aguanti el camí”, va indicar.

Adif i l’ajuntament de Lleida porten anys encallats per aquest assumpte. Arran de les queixes veïnals a Raimat per les esquerdes, l’organisme públic del Govern central va esgrimir un informe tècnic el 2016 que concloïa que la degradació del talús no estava causada per l’explotació ferroviària. El 2018, la Paeria va requerir a Adif que fes obres al terreny per garantir la seguretat de les persones i un any després li va exigir un projecte i un calendari concret. Malgrat insistir que el talús és segur, finalment Adif el reforçarà ara i el consistori repararà les filtracions.

tracking