SEGRE

PAERIA CONTRACTACIONS

El gabinet d'alcaldia de Pueyo va contractar la firma d'un edil d'ERC del Pla que ara és el seu assessor

Va adjudicar l'octubre del 2019 una auditoria de presència digital a la consultoria de Romà || L'actual regidora Mariama Sall llavors era treballadora d'aquesta empresa

Alcaldia va contractar la firma d'un edil d'ERC del Pla que ara és el seu assessor

Alcaldia va contractar la firma d'un edil d'ERC del Pla que ara és el seu assessorSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria va adjudicar el 29 d’octubre del 2019 a l’empresa Consultoria de Negoci Digital SLL, a través d’un procés d’invitació al ser un contracte menor, els “serveis del projecte d’una auditoria de la presència digital de l’ajuntament de Lleida” per 8.131,20 euros, IVA inclòs. Aquesta contractació va ser iniciativa del gabinet d’alcaldia de Miquel Pueyo (ERC) i es dona la circumstància que el conseller delegat d’aquesta firma, establerta al Palau d’Anglesola, és Narcís Romà, que llavors era regidor d’ERC al consistori de Mollerussa i que fa un mes va entrar a treballar al gabinet de Pueyo.

A més, l’ara regidora Mariama Sall, número 8 de la llista d’ERC a les municipals, treballava en aquesta empresa quan es va formalitzar l’adjudicació, d’acord amb la informació que consta en el seu perfil de LinkedIn. En aquest, detalla que va treballar a Xtrategics, el seu nom comercial, durant dos anys, fins al novembre del 2019, quan es va incorporar al gabinet d’alcaldia. El fet que fa uns mesos deixés aquest lloc per ser regidora en substitució de la dimitida Regina Cairol va fer que quedés una vacant que ara ocupa Romà.

La Paeria destaca que la firma té una experiència provada en aquests serveis i no hi veu problemes ètics

Fonts d’alcaldia van destacar ahir que Xtrategics és una firma amb una experiència contrastada a prestar aquest tipus de serveis a ajuntaments, altres institucions i empreses. Van remarcar que Romà no tenia llavors cap relació amb la Paeria, ni tampoc Mariama Sall, i van considerar que no hi ha cap inconvenient ètic ni pot fer-se cap paral·lelisme amb els casos dels tres contractes que van costar el càrrec com a regidor d’Esports a Sergio González. A més, van assenyalar que la incorporació de Romà al gabinet suposa una captació de talent procedent del sector privat que impedeix a la seua empresa poder treballar de nou amb la Paeria.

La Llei de Contractes del Sector Públic fixa que són contractes menors els d’obres de menys de 40.000 € i els de serveis de menys de 15.000. En aquesta mena de contractes, no és necessari un concurs públic, sinó que poden adjudicar-se directament a qualsevol empresa amb prou capacitat i habilitació. Molts ajuntaments, entre els quals el de Lleida, el que fan és convidar tres empreses i triar l’oferta que consideren que és millor, com en aquest cas.

Aquesta és la fórmula que es va aplicar també amb els tres polèmics contractes d’Esports en els quals un informe elaborat pel mateix govern va detectar anomalies, malgrat que va certificar que complien la llei de Contractes del Sector Públic.

tracking