SEGRE

POLÍTICA PAERIA

El Comú vol mantenir el tripartit i ofereix entonar el 'mea culpa'

Per les crítiques als seus socis de govern

Elena Ferre, Toni Postius i Miquel Pueyo, a l’últim ple.

Elena Ferre, Toni Postius i Miquel Pueyo, a l’últim ple.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Comú a la Paeria, Elena Ferre, va afirmar ahir que “el compromís del Comú és seguir amb un govern a tres [ERC, JxCat i el Comú] i entonar el mea culpa sobre els moment en què no hem tingut en compte els altres dos socis”. D’aquesta manera, Ferre va assegurar que la idea és continuar amb un govern municipal amb JxCat i ERC i deixar enrere les discrepàncies sorgides arran dels tres contractes qüestionats de l’àrea d’Esports, que van acabar amb el cessament del seu titular, Sergio González, així com la seua marxa del grup de JxCat.

Ferre va dir que ahir no es van reunir amb ERC dins de les reunions bilaterals previstes, com sí que van fer dijous els republicans amb JxCat, però que, finalment, el més probable és que es trobin la setmana vinent directament els tres grups. Està previst que la primera presa de contacte sigui dilluns i que al llarg de la setmana es prengui una decisió sobre la continuïtat del govern.

L’opció que l’actual govern tripartit es mantingui sembla cada vegada més probable

Amb aquestes declaracions de Ferre, es consolida el que va dir dimecres el tinent d’alcalde d’Urbanisme i líder de JxCat a la Paeria, Toni Postius, sobre el fet que els tres grups estan intentant posar les bases que permetin mantenir l’actual govern el que queda de mandat, opció que sembla la més probable.

Una vegada va esclatar el conflicte dels contractes d’Esports, el Comú va demanar més responsabilitats polítiques i va acabar apuntant directament a Postius, a l’afirmar públicament que la majoria de contractes eren d’Urbanisme. Aquesta situació va provocar un gran malestar a JxCat. L’alcalde, Miquel Pueyo, va instar al final de l’últim ple a acabar amb “deslleialtats i vetos creuats” per seguir governant junts.

tracking