SEGRE

TRIBUNALS PROCÉS

L'Audiència reobre la causa contra sis policies per l'1-O a la Mariola

Càrregues policials a la Mariola

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha revocat l’arxivament de la causa contra els sis agents de la Policia Nacional investigats per la suposada agressió a Enric Sirvent, que va patir un atac de cor durant les càrregues policials al col·legi electoral de la Mariola l’1-O (VEGEU EL VÍDEO), segons van informar ahir fonts judicials. El tribunal ha estimat el recurs presentat per la defensa de Sirvent i demana al Jutjat d’Instrucció número 4 que continuï investigant el cas i que desplegui les proves que van sol·licitar, com la declaració dels Mossos d’Esquadra presents al col·legi i altres testimonis.

Val a recordar que, en la interlocutòria, el jutge va arribar a admetre que hi podria haver indicis de delicte en l’actuació dels sis agents de la Policia Nacional investigats per aquests fets. La família d’Enric Sirvent va considerar que hi havia una vulneració dels drets fonamentals i va recórrer a l’Audiència, que els ha donat la raó.

Els agents van declarar davant del jutge com a investigats i van explicar que havien exercit una força proporcionada i que van auxiliar Sirvent, que va morir l’abril de l’any passat per coronavirus. Un dels delictes en què haurien incorregut podria ser el d’omissió del deure de socors. Mentre era reanimat, les càrregues policials no van cessar al seu voltant.

Imatge de la càrrega policia que hi va haver l'1-O al col·legi electoral de la Mariola.

Imatge de la càrrega policia que hi va haver l'1-O al col·legi electoral de la Mariola.SEGRE

tracking