SEGRE

PARDINYES POLÈMICA

Els educadors socials alerten de discursos racistes contra l'alberg

No obstant, dubten del projecte de la Paeria i critiquen que no informés veïns i entitats || Demanen que no es barregi l'atenció als avis amb la dels sensesostre

Membres del Col·legi d’Educadors Socials de Lleida, ahir.

Membres del Col·legi d’Educadors Socials de Lleida, ahir.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Col·legi d’Educadors i Educadors Socials de Catalunya a Lleida (CEESC-Lleida) va mostrar ahir la seua preocupació pels discursos “que podríem etiquetar d’aporofòbicos, d’egoistes, populistes, xenòfobs o racistes” després de l’anunci de la Paeria de construir un alberg per a persones sense llar i temporers al barri de Pardinyes. El president de la junta a Lleida, Albert Font-Tarrés, es va mostrar “inquiet” per aquests discursos “que barregen la legítima reclamació d’un servei d’atenció per a la gent gran amb el qual es va comprometre fa 20 anys l’anterior equip de govern municipal”.

No obstant, va recalcar que “és una evidència” que la ciutat necessita “emprendre un conjunt d’accions per atendre aquests dos col·lectius [les persones sense llar i els temporers]” i va agrair que plataformes com Pardinyes per la Dignitat “combati aquests discursos” i defensi que Pardinyes “és tan bona ubicació com qualsevol altra” per acollir l’alberg.

“Presumia de diàleg i aquest és el govern més opac i insensible que hem tingut en 40 anys”

D’altra banda, Font-Tarrés va atribuir l’aparició d’aquests discursos racistes a “la desinformació, que adoba el terreny a la divisió veïnal i ciutadana”. En aquest sentit, va criticar que el govern municipal “hauria d’haver cuidat les relacions amb el veïnat i les organitzacions socials amb l’objectiu de fer-los copartícips de la proposta”, alhora que va criticar que no se’ls demanés l’opinió. Finalment, Font-Tarrés va reconèixer que el seu col·legi té “molts dubtes” sobre el projecte i va posar en dubte “l’existència de criteris sòlids que podríem haver aportat els educadors socials”.

Les firmes contra el projecte ja són gairebé 2.000 La recollida de firmes que l’associació de veïns de Pardinyes (Orvepard) i altres entitats socials del barri van iniciar la setmana passada contra l’alberg està a prop d’obtenir els 2.000 suports. Fonts d’Orvepard van assenyalar que el motiu d’aquesta iniciativa és que el solar projectat per fer l’alberg era reservat per fer una residència per a la tercera edat. En aquest sentit, la recollida de firmes es prolongarà fins a la setmana que ve.

El PSC promet reconvertir-lo en residència el 2023 El cap de l’oposició a la Paeria i líder del grup municipal del PSC, Fèlix Larrosa, va criticar ahir com el govern municipal està duent a terme la gestió per a la construcció d’un alberg per a temporers i persones sense llar a Pardinyes “sense cap tipus de procés participatiu” i va assegurar que “la primera decisió que prendrem després de les eleccions del 2023 serà revertir els usos de l’equipament perquè sigui una residència”. Larrosa va manifestar que “el govern que presumia de diàleg és el més opac, rígid i insensible que hem tingut en 40 anys”.

Va recalcar que el plantejament de la Paeria amb aquest alberg és “caduc”, que només 4 de 38 municipis del Segrià aposten per un equipament d’aquest tipus i es va preguntar què passarà quan hi hagi més de 150 sol·licituds per allotjar-s’hi. Per la seua part, l’edil Cristina Morón va defensar un model “que divideixi l’atenció a temporers i les persones sense llar, en lloc d’un macroservei sense treball individualitzat.” Va assenyalar que des del PSC “apostem per un model dispersat entre la ciutat en illes d’habitatges”, i va demanar a la Generalitat “fer una regularització extraordinària perquè els temporers sense papers puguin treballar”.

Finalment, la regidora Begoña Iglesias va demanar que el romanent de 174.000 euros del consell rector de Turisme serveixin per ajudar sectors afectats per la pandèmia. En aquest sentit, Larrosa va criticar la falta de projectes per dinamitzar l’economia.

tracking