SEGRE

PARTICIPACIÓ EQUIPAMENTS

La Paeria retallarà la despesa als locals d'entitats i vol que comparteixin seus

En el marc d'un pla de reequilibri econòmic “fruit de la situació en la qual estem”, disminuirà la partida per al seu manteniment || Ferre afirma que primer estudien les necessitats de cada barri

Una activitat al centre cívic de Balàfia l’octubre de l’any passat.

Una activitat al centre cívic de Balàfia l’octubre de l’any passat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria vol reduir les despeses dels equipaments públics que utilitzen les diferents associacions i entitats de la ciutat i, segons va explicar la regidora de Participació, Elena Ferre, “durem a terme un model de cogestió d’espais” per compartir-los entre les diferents associacions. L’ajuntament ha enviat una carta a les entitats en la qual argumenta que “la conjuntura actual en què ens trobem ens ha fet entrar en una situació econòmica crítica” i afegeix que “fruit d’aquesta situació estem implementant un pla de reequilibri econòmic 2021-2023”.

Especifica que en aquest pla s’han marcat com a objectiu “la racionalització de costos dels centres cívics i locals socials disminuint la partida destinada al seu manteniment”. Detalla també que han iniciat un “diagnòstic d’usos” d’aquests equipaments amb l’objectiu d’“optimitzar al màxim tots els recursos dels quals disposem, sempre tenint en compte les necessitats com a entitats” que treballen per als ciutadans.

Actualment, la regidoria de Participació sospesa quants locals i quines necessitats socials hi ha a cada barri de la ciutat per arribar a un “equilibri”.

Aposta per aprofitar espais i que entitats els comparteixin per reduir el nombre de locals

“Si en una zona hi ha una associació de veïns que vol un equipament més gran, com porta mesos demanant la d’Instituts-Sant Ignasi, en lloc de llogar-ne un, mirarem si hi ha altres espais al voltant per aprofitar-los”, va assenyalar Ferre. Va indicar també que si en un barri hi ha molts locals públics, volen intentar reduir-ne el nombre perquè totes les entitats els comparteixin.

Per a Ferre, l’objectiu d’aquesta iniciativa és “que hi hagi una eficiència més gran i que totes les entitats puguin fer ús de tots els equipaments municipals”. “No hi ha d’haver un espai per a cada associació veïnal i, si en naix alguna, no li pagarem un nou local”, va apuntar.

En aquest sentit, va assenyalar que a Lleida hi ha 850 entitats i que és impossible disposar d’un equipament per a cada una. “Amb l’objectiu d’assolir un equilibri econòmic durant aquest primer trimestre de l’any, la Paeria ha demanat a tots els departaments una reducció de despeses i en el que correspon a la nostra àrea es tracta de posar ordre i racionalitzar les despeses”.

I és que Ferre va dir que a alguns equipaments se’ls paga el lloguer i a d’altres els subministraments, i volen arribar a un punt en comú per a tots els espais.

En aquest sentit, un portaveu de l’associació de veïns de Jaume I va assegurar que “el pressupost actual ja és tan just que si el retallen no podrem fer res”.

“En aquesta associació tots són grans, de socis som la meitat dels que érem i no hi ha comerç al barri”, va incidir.

El president veïnal de Rufea, Adrià Drago, va apuntar que “no poden retallar el que no existeix” i va dir que ells mateixos s’encarreguen del manteniment del local i la Paeria dona una ajuda per a activitats. “Vetllem per la pintura, les humitats... Els locals de l’Horta no poden entrar en aquest criteri”, va subratllar.

Associacions diuen que l’actual pressupost ja és ajustat El president de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), Toni Baró, va dir estar a l’expectativa de conèixer el “diagnòstic” de la Paeria sobre les necessitats de cada entitat i tem per l’afectació de les retallades als locals més petits (els que no són centres cívics ni tenen conserge municipal).

tracking