SEGRE

SERVEIS MANTENIMENT

La Paeria detecta deficiències en la neteja d'edificis

La concessionària, Clanser, incompleix una vintena de punts del contracte || Li concedeix un mes per corregir aquesta situació

Imatge de la façana de la Paeria que dona a l’avinguda de Blondel.

Imatge de la façana de la Paeria que dona a l’avinguda de Blondel.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha detectat que l’empresa encarregada de la neteja i manteniment dels edificis municipals no compleix almenys una vintena dels punts que estableix el contracte de servei. Un incompliment que va des d’aspectes més tècnics i administratius fins a tasques diàries als immobles, entre els quals figuren les escoles. Per això, ha instat l’empresa, Clanser SA, a certificar que corregeix aquestes deficiències en el termini d’un mes.

Un informe del cap de servei de manteniment d’edificis constata que Clanser no havia portat a terme ni un pla de manteniment de l’empresa, ni de neteja ordinària ni d’organització de la seua plantilla ni de les hores treballades. També assenyala que, en matèria d’eficiència energètica, no havia analitzat el consum elèctric ni les emissions de CO2 dels 177 edificis municipals, i tampoc no havia elaborat un pla d’eficiència del subministrament elèctric ni tramitat la certificació energètica de 163 edificis.

Un altre aspecte que el cap de servei considera “greu” és que Clanser no compleix la “dedicació exclusiva al contracte de l’encàrrec de neteja”, ja que assegura que aquest “és compartit amb altres contractes aliens a la Paeria”. El responsable d’edificis municipals també detalla que no s’han fet sessions de formació al personal de neteja ni els consta que s’estiguin cobrint substitucions, a més de no fer servir productes de neteja que siguin respectuosos amb el medi ambient, una condició que estava inclosa al contracte de servei firmat.

Finalment, l’informe diu que no es netegen les baixants i canonades de les cobertes dels immobles cada sis mesos, com està fixat, que la neteja dels vidres dels edificis és “molt deficient” i que el manteniment dels paviments no és l’adequat. Per totes aquestes raons, la Paeria ha instat Clanser a fer les actuacions que calguin amb l’objectiu d’esmenar aquestes deficiències.

tracking