SEGRE

ESNOTICIA

Actes adaptats a la Covid

Lleida canvia el format del Dia de la Dona amb un acte institucional centrat en diferents sectors || La Coordinadora 8-M convoca una manifestació

Presentació de l’estudi sobre els noms dels carrers de l’Urgell.

Presentació de l’estudi sobre els noms dels carrers de l’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes celebraran un Dia de la Dona diferent aquest any a causa de la pandèmia, amb actes adaptats a les mesures sanitàries per evitar contagis, molts dels quals de forma virtual amb diferents propostes. A Lleida ciutat, la jornada començarà amb diferents actes d’entitats i sindicats mentre que a les 12.00 hores tindrà lloc l’acte institucional, que aquest any es trasllada a la plaça Blas Infante, a Cappont, per guanyar espai.

Les protagonistes seran 12 dones de diferents sectors, totes amb un paper essencial en la crisi sanitària i social, que seran les encarregades de llegir el manifest. Mentrestant, la Coordinadora 8-M ha convocat una manifestació que sortirà a les 18.00 hores des de la plaça Victor Siurana.

Per la seua part, Marea Lila farà una concentració a les 19.00 hores a la plaça Sant Joan, on celebrarà activitats durant tota la jornada. El programa inclou la presentació del vídeo Dones en el confinament, del Grup de Dones de Pardinyes, a través de Facebook, així com activitats de Creu Roja Joventut al carrer de la Mercè.

D’altra banda, Agipa presentarà un vídeo reivindicatiu a través de YouTube, que també acollirà una sessió de contes feministes a càrrec de la mateixa entitat. A la tarda, la Biblioteca Pública acollirà una tertúlia literària conduïda per la periodista de SEGRE Anna Sàez.

Segons aquest estudi, de la comunicadora Núria Bernaus, de 985 carrers només 62 tenen noms femenins i 231, masculins. Així mateix, del mig centenar d’equipaments municipals, 9 porten un nom de dona i 21, d’homes.

Només el 7% dels carrers de l’Urgell amb nom de dona

L’Urgell només té un 7% del nom de carrers en homenatge a les dones mentre que els carrers amb nom d’homes són un 23%, segons un estudi de l’àrea d’Igualtat del consell comarcal de l’Urgell que va ser presentat ahir al costat del monument dedicat a la dona de la Donzell.

Presentació de l’estudi sobre els noms dels carrers de l’Urgell.

Presentació de l’estudi sobre els noms dels carrers de l’Urgell.SEGRE

tracking