SEGRE

PAERIA POLÍTICA

Els socis del tripartit de la Paeria segellen la pau i aposten per mantenir el pacte

ERC, JxCat i Comú mostren la seua voluntat “de continuïtat del govern” en una reunió celebrada ahir || Després de la crisi generada pels tres contractes d'Esports

En primer pla, Talamonte (Comú), Pueyo (ERC) i Postius (JxCat), en una visita als Docs i La Meta.

En primer pla, Talamonte (Comú), Pueyo (ERC) i Postius (JxCat), en una visita als Docs i La Meta.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La crisi que ha posat el govern tripartit de la Paeria al límit de la ruptura sembla que ha arribat a la seua fi després que tant ERC com JxCat i Comú firmessin ahir la pau i mostressin voluntat de seguir al govern. Així ho van assegurar ahir les tres formacions en un comunicat conjunt escarit i contundent, en el qual recalcaven que “la voluntat de les tres parts és continuar treballant, tothom ha expressat de manera clara la voluntat de continuïtat del govern”.

D’aquesta manera, es tanca la crisi més dura que ha patit l’executiu municipal en menys de dos anys de mandat, que va esclatar després d’un informe que van redactar les regidories de Govern Obert (ERC) i Lluita contra la Corrupció (Comú) en el qual afirmaven que hi havia anomalies, encara que sense vulnerar la llei, en tres contractes de la regidoria d’Esports (JxCat). Això va acabar provocant el cessament de l’edil d’aquesta àrea, Sergio González, i la seua marxa del grup de JxCat per passar a ser regidor no adscrit.

No obstant, fa dos setmanes el Comú va exigir al líder de JxCat a la Paeria, Toni Postius, que assumís responsabilitats polítiques per aquests contractes, cosa que va derivar en una guerra oberta en el govern. Aquesta situació va portar l’alcalde, Miquel Pueyo, que al ple del 26 de febrer condicionés la continuïtat del govern tripartit al final dels “vetos, deslleialtats, i immadureses” per mantenir el tripartit i va demanar als tres grups “tolerància i talent”.

Va plantejar com a alternatives al tripartit que ERC governés en solitari “o bé que els cinc grups municipals, tots menys ERC, es plantegin posar-se d’acord per presentar una moció de censura”. Dies després d’aquestes declaracions, Pueyo va iniciar una ronda de contactes amb els seus dos socis per reconduir la situació i que ha derivat en aquest acord de pau en una reunió entre els màxims responsables dels tres grups celebrada ahir.

A l’últim ple, Pueyo va demanar acabar amb “vetos i deslleialtats” entre els socis de govern

La relació entre els socis ha estat marcada durant el que va de mandat pel fet que el Comú, soci minoritari amb dos edils, hagi qüestionat públicament en diverses ocasions la tasca o projectes de les altres dos formacions. Així doncs, l’estiu passat va censurar l’actuació de Pueyo com a alcalde durant la crisi per la Covid, i després va demanar el cessament de Joan Ramon Castro com a edil de Mobilitat. L’última discrepància, de moment, és que el seu número 1, Sergi Talamonte, va qüestionar el pla d’ERC de fer un alberg a Pardinyes.

tracking