SEGRE

ECONOMIA SERVEIS

La Paeria rebutja renegociar el contracte del bus urbà

L'empresa ho va demanar per la pèrdua d'ingressos en l'estat d'alarma || Les línies van funcionar sota mínims diversos mesos

Imatge d’arxiu d’un autobús urbà recorrent la ciutat.

Imatge d’arxiu d’un autobús urbà recorrent la ciutat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha denegat a l’empresa responsable del servei d’autobusos urbans, Autobusos de Lleida, la renegociació del seu contracte després que aquesta la sol·licités a causa de la “impossibilitat” de complir l’acord vigent. La concessionària va demanar el mes de juny passat a l’ajuntament “la declaració d’impossibilitat d’executar el contracte”, ja que “s’havien produït importants restriccions i limitació dels serveis”, després que l’aplicació de l’estat d’alarma a causa del coronavirus hagués restringit al mínim el funcionament de les línies de busos.

Per aquest motiu, va reclamar al consistori “que es reconegui el dret del concessionari al restabliment de l’equilibri economicofinancer de la concessió”. Deu dies després, l’empresa va tornar a enviar una petició per “iniciar el procediment per a la indemnització pels danys i perjudicis que van patir durant el període d’impossibilitat material d’execució del contracte”.

Autobusos de Lleida volia una indemnització per la pèrdua d’usuaris que també ha estat denegada

Mig any després, l’ajuntament ha rebutjat aquestes exigències. Ho fa partint d’un informe que destaca diversos aspectes. Un és que “el concessionari no presenta una quantificació del desequilibri econòmic” que ha patit. Un altre és que recorda que el contracte de concessió “està dissenyat per garantir al concessionari uns ingressos fixos independents dels ingressos rebuts dels usuaris mitjançant una subvenció que s’ajusta per assegurar” que el servei d’autobusos continuï operatiu. L’informe afegeix que “el contracte reequilibra internament les variacions positives i negatives dels ingressos i despeses”.

Per tots aquests motius, l’ajuntament acaba resolent que “no és” procedent declarar la impossibilitat d’executar el contracte d’Autobusos de Lleida ja que “el servei es va realitzar complint les necessitats del servei”.

D’altra banda, denega la petició d’una indemnització per al reequilibri econòmic perquè no va presentar tota la documentació de les pèrdues per poder ser analitzades.

tracking