SEGRE

Puja el nombre de pacients covid a les UCI de Lleida

El risc de rebrot s'incrementa 20 punts al pla i baixa 4 al Pirineu, mentre que Salut comunica una nova defunció

Imatges extretes del vídeo de la Paeria, amb sanitaris atenent malalts de Covid a l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatges extretes del vídeo de la Paeria, amb sanitaris atenent malalts de Covid a l’hospital Arnau de Vilanova.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El volum de persones ingressades amb covid-19 als hospitals públics i privats de la regió sanitària Lleida es manté en 126, els mateixos que aquest dilluns. Segons dades del Departament de Salut, les UCI, en canvi, registren aquest dimarts un augment de pacients i passen a ser 21, tres més que el dia anterior.

Per centres, a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida hi ha 60 hospitalitzats, 47 a planta i 13 a l'UCI; al Santa Maria hi ha 13 pacients, 8 a planta i 5 a l'UCI; als centres privats hi ha 45 persones ingressades, 42 a planta i 3 a l'UCI; i a l'Hotel Salut Nastasi hi ha 8 hospitalitzats.

Pel que fa als nous casos de covid-19 diagnosticats a la província de Lleida, Salut ha comunicat aquest dimarts un total de 36.037 contagis confirmats, el que representa 74 més que ahir, dels quals 50 són al pla i 24 al Pirineu.

D'altra banda, el Govern ha comunicat una nova defunció a la demarcació, que n'acumula 728 des de l'inici de la pandèmia. La nova mort correspon a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, segons les dades de Salut.

Els indicadors epidemiològics registren un increment al pla de Lleida en les últimes 24 hores. Així, la velocitat de contagi creix cinc centèsimes, fins a l'1,05 i el risc de rebrot s'incrementa 20 punts, fins els 277. A les comarques de muntanya la velocitat de propagació del virus creix quatre centèsimes, fins el 0,78, però el risc de rebrot baixa quatre punts, fins els 293.

El conjunt de Catalunya ha registrat fins aquest dimarts 567.760 casos confirmats acumulats de coronavirus des de l’inici de la pandèmia, 997 més que en el recompte de dilluns, segons la web de dades de Salut.

La xifra total de morts se situa en 20.902, que són 26 més que els registrats dilluns.

Quant als pacients ingressats actualment, la xifra se situa el 1.585, que són 55 menys que en l’últim recompte. Un total de 502 pacients es troben ingressats en la unitat de cures intensives (UCI), 5 més que en el balanç anterior.

La velocitat de reproducció de la malaltia (rt) baixa lleugerament fins 0,92 i el percentatge de positivitat dels test d’antígens i PCR se situa en el 4,63%, mentre que la incidència acumulada en els últims 14 dies és de 219,46 per cada 100.000 habitants.

La taxa del risc de rebrot ha baixat: dilluns assolia un nivell de 202, i 24 hores després descendeix a 198 punts.

tracking