SEGRE

HABITATGE TRIBUNALS

Fiscalia demana 13.000 € de multa als okupes d'un bloc de Lleida

Van entrar en un edifici de la Sareb el 2019 amb el suport de la PAH || La seua advocada destaca que la denunciant no va anar ahir al judici i que només el fiscal els va acusar

Membres de la PAH es van concentrar a les portes del jutjat per donar suport als tretze acusats.

Membres de la PAH es van concentrar a les portes del jutjat per donar suport als tretze acusats.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Lleida va demanar ahir una multa de 1.050 euros per als tretze acusats per un delicte d’usurpació per okupar el març del 2019, amb el suport de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), un bloc d’habitatges buit de Balàfia propietat de la Societat d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb). Aquesta entitat va ser la que va portar ahir a judici set de les tretze persones acusades, de les quals totes es van negar a declarar.

Aquestes persones van estar vuit mesos vivint en aquest bloc fins que el novembre del 2019 van ser desallotjades pels Mossos d’Esquadra per ordre judicial. Ahir, el representant del conegut com a banc dolent no es va presentar al judici, per la qual cosa només va ser el Ministeri Fiscal el que va exercir l’acusació.

En un comunicat, l’advocada dels acusats, Mercè Jordana, va criticar que el judici es va celebrar “de forma anòmala”, ja que es va dur a terme “malgrat no poder citar sis dels investigats, en aquests casos normalment se suspèn el judici”. Va qualificar de “surrealista que no només el mateix interessat no comparegui al judici [la Sareb], sinó que la Fiscalia mantingui l’acusació quan el bloc es va desallotjar el 2019”.

Jordana va afegir que la Sareb “no ha acreditat que fos propietària de l’immoble i no ha aportat cap mena de documentació en aquest sentit”. Quant a la petició de pena de Fiscalia per als tretze acusats, dels quals dotze són els que van okupar el bloc i l’altra una activista de la PAH, l’advocada va detallar que sol·licita “una multa de 7 euros diaris durant cinc mesos per a cadascun d’ells”.

Inclou l’activista de la PAH, que segons l’advocada va exercir de mediadora amb els Mossos i va ser una “col·laboradora necessària” durant el desallotjament del bloc. Arran del judici, la PAH va organitzar una concentració de suport als acusats.

La portaveu de l’entitat que està acusada, Cristina Rubio, va qualificar el judici d’“estrany i irregular”. Va afegir que de les famílies que van ser desallotjades, “a quatre els han donat un pis social, però la resta viuen com poden en albergs”.

D’altra banda, una portaveu de la PAH va dir que malgrat la “persecució que pateixen”, continuaran lluitant per defensar el dret a l’habitatge.

tracking